Îți poți repara scaunul la QUIB

S-a făcut marți și n-am apucat să vă spun că vineri am fost la prelansarea QUIB. Ce e QUIB? Un atelier ce promovează economia circulară și design-ul cradle-to-cradle. Are peste 200 de metri și va fi echipat cu toate uneltele necesare pentru hrănirea minților creative.

În weekend a fost prelansarea. Ne-am strâns alături de designeri, constructori și arhitecți în fosta curte a școlii din Sânpetru, fiecare cu idei noi și inovative mulate pe design-ul cradle-to-cradle de care spuneam inițial. Conceptul este mai degrabă un mod de gândire ce presupune modelarea societății conform principiilor naturii și circuitului acesteia. De exemplu cei de acolo își doresc să folosească materiale reciclate ca punct de start pentru creațiile care o să iasă pe ușa QUIB-ului.

Atelierul îți pune la dispoziție utilaje dar și specialiști pentru fiecare lucrare. Pe mine m-a atras ideea cu imprimanta 3D. Bogdan mi-a promis deja că mă ajută să-mi refac capacul de la telecomanda televizorului.

Tot în atelier mai sunt disponibile: CNC, mașină de gravat cu lase, ateliere complete de metal, lemn și croitorie cu spații generoase de depozitare și tot suportul tehnic necesar. Poți veni liniștit cu scaunul de bucătărie în portbagaj dacă are nevoie de ceva reparații. Așa nu mai deranjezi vecinul pentru un ciocan și două cuie. Accesul va fi permis în schimbul unui abonament lunar al cărui preț va fi stabilit până la lansare.

Consider că localizarea nu este neapărat în avantajul celor ce conduc locul, dar poate prinde și mi-ar plăcea să o facă. Până la urmă ar trebui să fie un spațiu pentru pasionați și, pentru ei, distanța de câțiva km până în Sânpetru n-ar trebui să reprezinte un deal-breaker.

Au mai scris: bloghita și romanticu.

lansare-quib-6 lansare-quib-7 lansare-quib-8 lansare-quib-9 lansare-quib-10  lansare-quib-1 lansare-quib-2 lansare-quib-3 lansare-quib-4 lansare-quib-5lansare-quib-11

9 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.