Vă povestesc ceva şi apoi vă spun de “Send Location” pe Facebook Messenger

Dacă ai apucat să-ţi faci update la facebook messenger probabil ai observat funcţia de transmitere a locaţiei. Apeşi butonul şi gata. Treaba e cât se poate de precisă şi genială. Prima oară am văzut funcţia pe whatsapp şi îmi place că te poate salva de discuţii interminabile la telefon. Problema e că trebuie să aibă şi cine să o folosească. Să va spun.

Am un prieten care îmi povestea cum o tipă tinerică se folosea într-un mod inteligent de tehnologia pe care o avea în dotare. Douăzeci şi ceva de ani, cu unghiile de la mână frumos colorate şi suficient de lungi cât să iasă liniştită din casă, folosea cu stil un iPhone ultimul model. Probabil un iPhone 6 pe atunci.

Şi cum vorbeşte ea la telefon, e nevoită (dedus din context) să trimită persoanei cu care era în discuţie un număr de telefon pe care îl avea în agendă. Şi, aşa cum mi se pare normal în astfel de cazuri, caută ea liniştită în geantă un pix şi o foaie, îşi notează numărul din agendă după care îl transmite prin viu grai cu ajutorul terminalului ei de 3000 de lei. Stau şi mă gândesc că a recurs la soluţia asta de compromis numai pentru că nu avea la îndemână o cretă. Aşa ar fi fost mai ceva mai uşor. Scrijelea două cifre pe asfalt şi salva bucata de hârtie.

Aşa că funcţia de locaţie de pe facebook messenger e perfect utilizabilă pentru cei care au doi neuroni să-i pună la lucru. Gata cu explicaţiile vagi atunci când mergi în vizită pentru prima dată la un amic: identifică maşină albă din parcarea din faţa blocului.. care se află după colţ, imediat după ce treci de terenul de sport. Care teren de sport?

trimitere-locatie-facebook-messenger

4 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.