Poziția la birou: ce făceam greșit până acum

Îmi petrec la birou mai bine de zece ore în fiecare zi de lucru (poate chiar doisprezece) din care vreo șapte numai la muncă. Dacă chestia asta nu o prea pot schimba m-am gândit că ar fi bine să am puțină grijă la postura pe care o am la birou, lucru pe care cred că ar trebui să-l faceți și voi.

Bine, recunosc că nu m-am interesat doar așa că mi s-a năzărit mie, cât mai degrabă am fost mânat de o durere mai puțin simpatică pe care o am în zona cervicală.

Am căutat pe internet și am dat de imaginea asta care explică grafic foarte mișto cum trebuie să te așezi pentru a menaja coloana cât stai la birou.

pozitia-la-birou
© sagewoodwellness.com

Mergând strict pe imagine pot spune că am o postură ok pe scaun: sunt suficient de relaxat, rezemat pe spătar și cu picioarele care-mi calcă complet pe podea.

Singura problemă e că de vreo patru ani (cel puțin) țin monitorul mult prea jos, de aici și durerile cervicale (zic). Ei spun că partea de sus a monitorului ar trebui să fie undeva la nivelul privirii, evident păstrând postura corectă pe scaun.

De astăzi mi-am ajustat monitorul cu vreo 15 centimetri. E dubios, parcă nu mi-e natural dar se simte puțin mai bine.


Hai să vedem, voi aveți o poziție corespunzătoare la birou?

7 Shares:
7 comments
    1. 🙂 Cu picioarele pe sus mă mai trezesc și eu, dar acasă, și asa câteva minute. Pe termen lung sigur nu e ok, totul depinde și de cat de mult stai la birou.

  1. Eu tot mă gândesc să îmi iau un scaun de birou că… deși l-am cumpărat cu entuziasm (mă refer la birou), nu prea îl folosesc. mi se pare mai comod să stau pe canapea cu laptopul în brațe.

    1. iti dau eu un sfat aici, si eu am facut la fel pana cand la birou (si implicit la laptop) am atasat si un monitor mare. de atunci statul in pat este super optional si rar 🙂 Ador FULL HD-ul si monitorul meu mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.