Prima poză pe Instagram după 6 luni de pauză

Am aproape 1500 de poze pe Instagram, toate muncite și atent editate. Și totuși abia ce-am postat, ieri, prima poză după 6 luni de pauză. De ce am lipsit? Să fiu sincer, mi-a cam pierit interesul.

Nu știu voi cum sunteți, dar pentru mine e imposibil să mă mențin super încântat și entuziasmat dacă nu mă ține ceva constant motivat. Și pentru mine, ultimul an de Instagram a însemnat orice numai hrană pentru ego nu.

Fac fotografii din plăcere și le editez pe îndelete în Lightroom. Îmi place să am un profil curat și atent selecționat dar din păcate pasiunea nu e ținută doar de inerție. Vizibilitatea pozelor mele s-a dus în cap în ultimul an și interacțiunea cu urmăritorii scăzuse la jumătate deși numărul urmăritorilor creștea.

Acum, poate nu era doar vina algoritmului, mereu în schimbare. Sunt convins că până la un punct nici nu mi-am mulțumit urmăritorii cu postările mele. Posibil să fi plictisit audiența pe ici pe colo. Cert e că a dispărut dorința de a posta, și o dată cu ea, plăcerea de a mai intra zilnic (sau de zeci de ori pe zi) să văd ce mai e nou.

Acum mi s-a făcut dor și-am postat din nou. Cât mă ține, rămâne de văzut. Între timp numărul urmăritorilor a scăzut la 2780 (de la puțin peste 3100). Cinstit, sincer.


Voi pe ce rețea socială vă mai pierdeți timpul? Facebook e plin de bebeluși și postări de politică. Pe twitter sunt doar băieții vechi. Cât despre Snapchat și Tik tok… mi-e greu să recunosc, dar sunt prea bătrân să le înțeleg pe ăstea două.

15 Shares:
4 comments
  1. Eu am cont de instagram dar nu stiu daca am postat 5 poze in ultimii 2 ani, nu il deschid cu lunile, nu m-a prins.
    Consum pinterest la greu, atat de “la greu” ca pe anumite sectoare tot revad aceleasi poze si aceleasi idei, ca sunt 10.000 de useri care pun aceleasi poze 😀

    Apoi mai stau pe facebook dar destul de rar, aici ma tine activ chatul pe care mai stau de vorba cu clienti.

    Tik-Tok nici nu m-am sinchisit sa-mi fac cont.

    1. interesant ca aud de Pinterest. Am stat vreo jumatate de an, un an poate, la inceput dar mi-a lasat impresia cumva ca e mult mai mult content pentru partea feminina. Poate exceptie ar fi design interior. Ce-mi scapa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.