Deja am dat de primul fumător într-un bar din Brașov. De ce n-am reacționat

Aseară, 18 martie, m-am lovit de primul fumător cu țigara aprinsă într-un bar din Brașov, asta la două zile după ce fumatul a fost interzis în toate spațiile publice închise. Acum îmi pare rău că nu am reacționat, dar promit să o fac a doua oară.

De când a fost interzis fumatul am trecut prin cel puțin trei locuri unde înainte se fuma la greu și a fost ok: în Berăria Ciucaș (unde acum se simte mult mai puternic mirosul de mici), în Nec’s și la balonul unde joc fotbal săptămânal. Fumul probabil că e bine impregnat în pereți, tapițerii și scaune deci nu e încă o mega plăcere să respiri peste tot dar mirosul se va schimba în timp.

Aseară se fuma în British Pub

Și totuși m-am lovit și de prima țigară aprinsă într-un pub. Culmea e că e vorba de același British Pub de care mă plângeam cu altă ocazie aici.

Am intrat în pub și prima senzație a fost: “WTF?! Aici miroase a fum de țigară“. Locul părea amenajat mai degrabă pentru un soi de petrecere pentru că erau foarte multe mese comasate și cu semnul de Rezervat pe ele. Am căutat din priviri o masă unde să ne așezăm (erau câteva și libere) doar că ne-am lovit cu ochii de țigara aprinsă a unei doamne ce scruma liniștită într-un pahar de shot. Prima reacție a fost de repulsie și în secunda doi am părăsit localul.

Trebuia să vorbesc cu chelnerul. Trebuia să sun la Poliție însă nu am făcut-o și acum îmi pare rău. Mi-e ciudă că am plecat și-am lăsat lucrurile așa, dar m-am simțit trădat și așa mi-e fierea, în momente de genul ăsta nu reacționez tot timpul foarte logic. M-am simțit de parcă am văzut-o pe a mea Ramona (care s-a lăsat de fumat de vreo trei ani) cu țigara în gură după ce mi-a promis că nu o să mai fumeze. Exact așa.

Fumători în locuri publice. Unde reclami?

Voi nu faceți ca mine. E o lege care o dată ce-a fost pusă în vigoare trebuie respectată de toată lumea.

Încercați să vorbiți mai întâi cu tipul de la bar, cu omul care se ocupă de sală după care, dacă nu există înțelegere, sunați la Poliție (Atenție nu la 112). Pentru Brașov:

  • Poliția Locală Secția 1. Strada Iuliu Maniu 52: Telefon 0268474567;
  • Poliția Locală Secția 2. Strada Cloșca 15: Telefon 0268472526;
  • Poliţia Locală Secţia 3: Str. 13 Decembrie, 131: Telefon 0268545672;
  • Poliția Locală Secția 4: Strada Prunului 37: Telefon 0268319625;
  • Poliția Locală Secția 5: Strada Neptun 1Bis: Telefon 0268333498;

infografic-legea-anti-fumat

1 Shares:
3 comments
  1. În caz ca sesizezi un organ de politie, fi pregătit sa te și constitui martor. Altfel nu rezolvi nimic, persoana aceea stinge țigara pana ajunge patrula. Și cred ca știi ce înseamnă a fi martor.

    Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.