Primul meu VLOG! Mă aștept la feedback din partea voastră

Treaba asta cu vlogul (video blogging pentru cei mai puțin familiarizați cu termenul) îmi stă pe creier de ceva timp și trebuia să încerc. Eram curios cât de greu poate fi să vorbești în fața aparatului, să faci o poveste, să montezi și să-ncerci să nu plictisești audiența. E greu tare și multă muncă. Video-ul e gata, îl public mâine și sunt tare curios de feedback-ul vostru.

Cum a pornit

Urmăresc câțiva (nu mulți) vloggeri din afară și îmi place. Sunt curios de fiecare episod, de povestea oamenilor chiar dacă, evident, nu-i cunosc personal. Pur și simplu e o chestie care te face să-i urmărești în continuare. În plus, contentul video se dovedește din ce în ce mai important în social media, deci, de ce să nu încerc și partea asta.

Mi-am dat seama că-mi place să fiu atent la fiecare detaliu al filmului. De la idee, la filmare și până la montajul propriu-zis. Casey este evident punctul de referință.

În vacanța tocmai terminată din Nice (articole aici) mi-am propus să trag câteva cadre și să le montez într-un filmuleț scurt, dar care să cuprindă puțin din farmecul locului. Pentru că, nu-i așa, ne place mai mult să urmărim niște imagini (în special video) decât să facem o lectură pe blog. În plus, rămâne o foarte mișto amintire.

La ce să vă așteptați

Video-ul are 10 minute. Sunt părți scurte în care vorbesc despre locurile pe care le-am văzut în Franța, cu plusurile și minusurile de rigoare, după care o serie sugestivă de imagini trase de mine cu telefonul mobil. Cu ăsta.

Așa că vă sugerez să nu vă așteptați la cine știe ce calitate, dar poate apreciați efortul. 🙂

A fost greu să vorbesc în fața camerei, am avut trac, dar probabil că asta va trece în timp.

Nu mi-a fost deloc ușor la partea de editare. A fost prima oară când am deschis un soft de editare video. PC-ul a gâfâit la propriu (i3, 4GB RAM). Am petrecut probabil vreo 24 de ore să-l duc în varianta lui finala. Totul pentru 10 minute de video! Doar în research am pierdut vreo oră jumătate, să mă lămuresc ce program ar trebui să folosesc. Apoi încă vreo oră, două în fața tutorialelor să știu de unde să-l apuc.

Am căutat melodiile pe care le voiam. Le-am cumpărat și am scris autorului pentru a le putea folosi în video-ul meu. Cam asta a fost.


Primul VLOG se numește My 1st VLOG!!! Our trip to Cote d’ Azur. Aștept feedback! 🙂

26 Shares:
9 comments
  1. Alex, este superb! De la editare pana la muzica pana la faptul ca ai avut trac. All in all – nici macar nu se observa ca e primul tau vlog. Astept sa il vad si pe urmatorul. Keep it up! ❤

    1. Mulțumesc, Victor. Feedbackul e și mai puternic când vine de la cineva din domeniul.

      A fost o provocare dar mi-a plăcut. Probabil voi mai repeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.