Prin Brașov am senzația că am renunțat cu toții la izolare

De câte ori am ieșit din casă în ultimele trei-patru zile am avut aceeași senzație, ce n-au fost oamenii stresați cu statul în casă înainte, acum pare că nimeni nu mai e în izolare.

De obicei îmi fac cumpărăturile la Lidl, că-l am la 5 min de casă. În weekend am ieșit până la Auchan pentru niște produse pe care nu le găsesc la Lidl. E o plimbare de 15 minute de data asta, dar suficient cât să observ că lumea e pe stradă fără emoții.

Am ieșit și la alergări scurte, o tură sâmbătă, una ieri. Puțin printre blocuri și apoi o tură de parc. Aceeași poveste. În parc erau aseară toate băncile din jurul fântânii ocupate. Care era urgența? Cum justifici prezența ta acolo, pe bancă, dacă vine poliția peste tine?

Răspuns, nu te justifici, că nimănui nu-i mai pasă. Eu n-am mai văzut poliție activă pe străzi de vreo săptămână.

Nici eu nu mai am răbdare și vreau să ies, și voi ieși. Dar relaxarea trebuie făcută treptat (oricum e prea repede) și neapărat cu atenție. Masca trebuie să fie obligatorie în spații închise și în aglomerație, și asta ar trebui să fie valabilă și acum, nu doar din 15 Mai.

În State (care nu e neapărat cel mai bun exemplu) se întâmplă o chestie faină. Au zis așa, n-ai mască pentru că n-ai găsit sau n-ai bani de ea, atunci ai două variante: ceri una și o pui pe nas sau îți iei amendă. Practic au zis că poți opri orice polițist de pe stradă, jandarm, pompier și să ceri o mască și îți va fi furnizată. O chestie d-asta trebuie și la noi, altfel nu vom face nimic. Amenzile nu vor fi niciodată destule cât să educi lumea.

Stay safe.

1 Shares:
3 comments
    1. probabil adevărul e undeva la mijloc. Eu cred că lumea s-a plictisit și pentru că nu îi este explicat cum trebuie de ce stăm în casă. E ca în copilărie, stai în casă că așa zic eu! Dacă nu, ești pedepsit.

      1. Exact! Stam in casa … de ce, pentru ce? A explicat cineva, ceva, in clar in afara de aberatii? Lucrurile astea se intampla natural, mai ales cand nu exista incredere in autoritati, iar vina este a lor, nu a oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.