Xbox One: Problemă de conectare cu prietenii în FIFA

FIFA 17 mi-a dat destul de multe bătăi de cap de fiecare dată când am vrut să dau un meci cu un prieten. Am căutat informații pe internet și aparent problema este destul de bine cunoscută. FIFA, prin niște răspunsuri seci, dă vina pe provider-ul de internet.

Adevărul este cumva la mijloc probabil. Mi se pare absurd că FIFA nu reușește să facă facilă conectarea în orice situație, dar aparent unele limitări vin dinspre provider.

Online merge totul strună dacă joci cu necunoscuți. Treaba se schimbă când încerci să te conectezi cu un prieten și jocul nu trece mai departe de invitația primită de la consola partenerului.

Am găsit soluția și m-am gândit că ar fi util să o public pentru toți cei care caută ca mine, cu disperare, o rezolvare.


Dacă te regăsești în situația descrisă mai sus, atunci probabil ai NAT: strict pe consolă.

Cum verifici asta?

Pe consolă -> All settings -> Network settings -> Current Network Status: NAT Type.

Pentru a juca FIFA fără probleme trebuie să ai NAT Type: Open.

Soluția

Aici sunt două variante. Prima ar fi să conectezi consola direct prin cablu de rețea (nu wifi).

Dacă ai conectat pe direct și a rămas type: strict, foarte probabil ai cablul trecut printr-un router, așa cum a fost cazul meu.

În această situație va trebui să treci pe latura puțin mai tehnică și să faci un port forwarding pe routerul tău. Trebuie să intri pe interfața de configurare și să faci o serie de setări avansate. În cazul în care nu știi cum să faci asta, îți recomand să cauți pe Google: nume router + port forwarding.

FIFA are nevoie de următoarele porturi deschise:

porturi-necesare-joc-fifa

Eu am internet de la RDS, cu un ONT pentru gigabit de la ZTE model F660. Setările pe care le-am făcut eu sunt în printul următor (pentru acces interfață 192.168.1.1 cu user: user și parola: digi)

Informațiile de IP și MAC le găsiți tot pe consolă în secțiunea Advanced settings.

setari-port-forwarding-f660-rds


Dacă ați găsit și alte rezolvări, fiți liberi să lăsați un comentariu mai jos. Sper că v-am ajutat.

25 Shares:
3 comments
  1. salut…am intrat in setarile consolei ca mi se pareau culorile cam slabe si am dat alta optiune fata de cea care o aveam si s’a facut negru ecranul…nu stiu ce sa ii mai fac…am sunet doar ca nu stiu ce sa ii fac..ms mult

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.