Am o problemă și nu știu dacă e de la Orange, de la aplicație sau de la telefon

Problema pe care o am se manifestă într-un fel ciudat: doar pe Instagram și doar pe netul mobil. Pe wireless am încercat și totul funcționează corespunzător. Acum întrebarea mea este, voi aveți cumva aceeași problemă?

Sunt fan Instagram (am mai scris despre Instagram aici) și, în consecință, petrec destul de mult timp pe aplicație de pe mobil. Ei bine, de vreo lună am următoarea problemă: intru în aplicație și majoritatea imaginilor sunt redate distorsionat, cu zona de jos a pozei compusă dintr-o combinație ciudată de culori. Alte poze nu se încarcă deloc.

Problema asta se manifestă doar pe netul mobil. Imediat ce trec pe wireless aplicația funcționează corespunzător, mai puțin pozele “încărcate” deja de pe netul mobil, alea își revin doar în timp (dacă își mai revin). Dacă uploadez o imagine îmi este afișat tot eronat. De pe alt telefon calitatea este ok.

Posibile probleme

…de la aplicație, de la telefon sau de la netul mobil.

De la aplicație mi-e greu să cred că este pentru că am tot săpat internetul și nu se plânge nimeni. În plus, pe wireless nu sunt probleme. Au ieșit de atunci și vreo două update-uri și situația persistă. De la telefon, nu știu ce să zic. Poate o problemă de compatibilitate între aplicație, sistem de operare și internetul mobil.

Rămâne treaba cu internetul de la Orange. Nu am încercat cu altă rețea să-mi dau seama dacă problema persistă. Am zis să întreb mai întâi poate mai trece cineva prin asta și apoi încerc altă soluție. Aș suna la Orange, dar cum dracu să explic. Nu prea aș vrea să fiu acel client care sună în callcenter cu o problemă idioată pe care niciunul nu o înțelege și pentru care nu există o procedură (rezolvare) exactă.

Serios, ar ajuta un sfat.

Update: Cei de la Orange s-au sesizat si vor verifica situatia.

Update #2: Serviciul functioneaza corespunzator acum. Multumesc Orange. 

1 Shares:
14 comments
  1. pe wireless se mai întâmplă să nu se încarce, dar ai sesizat și treaba aia cu distorsionarea imaginii?

 1. Salut.
  Eu cred ca tine de reteaua de internet.
  Verifica viteza in momentul in care verifici pozele. E posibil sa nu fie viteza atat de mare pe cat s ar astepta aplicatia si incarca informatii aiurea. Ping si celelalte e mai greu de pe android, cel putin pt mine.

 2. Ai două variante prima este incompatibilitatea aplicației cu telefonul. A două optimizarea pe partea de internet. Acum ai variantă următoare dacă telefonul nu este codat să încerci să testezi și cu o cartelă din altă rețea sau să încerci să acesezi contul de instagram direct de pe browser. Sper să te ajute 🙂

  1. aia cu instagram din browser nu am încercat, dar experienta din browser e dubioasa. altfel, telu e blocat în Orange 🙁

 3. Buna.

  O reinstalare la aplicatie ai incercat (golire date/cache)? Un restart la telefon eventual? Sau chiar si o resetare la setarile din fabricatie? Ai facut cumva vreun update la s.o. android?

  Pe unele versiuni de android, era o problema la orice aplicatie ce tinea de google. Aplicatia dadea eroare precum, ca nu exista o conexiune de internet (pe retea mobila, indiferent de retea), desi internetul era functional. In schimb pe wireless functiona fara probleme. Doar eliminand cauzele posibile poti stii daca e de la retea sau nu. Verifica si apn-ul sau modul de retea.
  Succes.

  1. o sa verific mâine cum e cu setările pe rețea. am încercat reinstalare și golire cache. reset nu as vrea sa dau 🙂

 4. La fel patesc si eu. Multi se plang, indiferent de retea, 3/4G, wifi, telefon sau sistem de operare. Am observat ca pe iOS da rateuri mai rar, dar si acolo. Tind sa cred ca e de la aplicatie. Am mai facut updateuri cand apareau si parca s-au mai rarit problemele. Concluzia mea: e direct de la aplicatie, probabil se va stabiliza in curand.

 5. Exact cu aceeaşi problemă mă confrunt de mai bine de o lună. Pe wi-fi totul e bine şi frumos. Când trec la netul „de pe cartelă”, tot Orange, apar problemele. Am reinstalat Instagram. Problema a persistat. Am dat reset telefonului (S4). Problema a persistat. De fapt, încă persistă și nu știu ce rezolvare ar putea exista. Netul este și el setat „ca la carte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.