Număr pe degete produsele faine de la Lidl

Încă mă amuz când aud că Lidl e mișto pentru că are produse nemțești, de parcă asta ar însemna ceva. Și mă amuz nu pentru că nemții n-ar face produse de calitate, ci pentru că dacă le fac, nu înseamnă că și populează un magazin de cartier cu cele mai bune produse ale lor. Pentru că prețul.. știți voi.

Adică serios, hai să ne dezicem de anii ’90 când ne înmuiam cu totul când puneam mâna pe o ciocolată made în Germany.


Frecventez Lidl pentru că mi-e la îndemână, dar e departe de-a fi locul meu preferat. Motivul principal e varietatea produselor. Ai nevoie ori de mare noroc să găsești ceva pe plac ori trebuie să ai standardul setat pe modul “nu-mi pasă” și să iei ce-ți oferă magazinul.

Magazinul de la colțul blocului, acea bombă clasică de cartier, are varietate mai bună la ulei, suc sau ciocolată.

Și totuși, din tot magazinul am câteva produse care-mi plac și pe care, probabil, nu le găsesc în altă parte. Primii sunt biscuiții din imagine, merg perfect cu lapte sau cafea, dar nu-s prea uscați nici dacă-i mănânci separat.

Cheese puffs de la Topo sunt foarte mișto. Genul ăla de patiserie congelată care rămâne pufoasă după coacere și nu se întărește ca foaia de cremșnit. Recomand.

Pâinea Pădurarului făcută de ei în zona de Patiserie e bună dacă știi că o termini la o masă. Altfel, la fel ca pâinea făcută în casă, fără afânători, se face a doua zi de poți sparge liniștit cu ea o bucată de gresie.

Din lipsă de varietate, m-am obișnuit și cu iaurtul lor bio, cel de la Milbona, nu de alta dar am o prietenă care mi-a garantat că-i calitate acolo.


Mi-a scăpat ceva? 🙂

1 Shares:
10 comments
 1. Ar mai fi cateva:
  – branza Gouda de la Milbona
  – biscuitii Grandino (3 sortimente)
  – painea de secara rezista mult mai bine si are gust fain
  – diverse produse traditionale din tari diferite (vezi saptamana greceasca, iberica… etc.)

 2. Crusty croc, Roger, Sorana (astea 2 nu se referă la jucători de tenis), mai era ceva pateu care îmi plăcea dar am uitat numele. Și mă mai gândesc.

  1. Cautand Roger mi-am adus aminte ca sunt niste napolitane patrate, puse mai multe la pachet (4-5) care sunt bune si scumpe pentru niste napolitate.

   1. Knoppers zici. Alea nu cred că sunt brand al lor. Am văzut și prin alte magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.