Vă rog să nu-mi puneți niciodată buletinul pe facebook

Băi nene sunt momente în care chiar cred că facebook-ul prostește deși nu militez în general pe ideea asta. Știu, dorința asta de a te face vizibil poate întrece doza de penibil la care vrei să te expui în realitate dar hai să limităm posibilele daune gândind o secundă înainte de a da share la ceva pe facebook.


Daca găsești un portofel pe jos și nu ești tentat să rămâi cu el pentru că are doar 300 de lei încearcă să mergi pe calea normală a lucrurilor și să-l predai poliției dacă chiar vrei să faci o faptă bună. Credeți-mă, portofele se pierdeau și înainte să existe facebook și dacă voiai să ajuți omul respectiv o făceai.

Ar mai fi două variante la care poate nu te-ai gândit: să mergi personal să-l predai posesorului (dacă e la îndemână) sau să-l trimiți prin curier cum recomandă Vali, deși eu m-aș rezuma la opțiunea cu predarea portofelului către politie.

Înțeleg, problema la treaba asta e că nimeni nu știe că ai făcut o faptă mare. Și cum fapta în sine e mai puțin importantă decât lauda de sine postând pe facebook, te comporți ca atare. Ca să nu mai zic că nu, nu îmi doresc ca datele mele din buletin să fie vizibile pentru sute de mii de oameni așa că te rog frumos, dacă îmi pierd buletinul nu-l pune public pe rețelele sociale.

O faptă bună poți face de exemplu share-uind acest articol, asta dacă nu vrei cumva să comentezi.

Azi am gasit un portofel in parcarea Altex din Brasov. Incerc pe calea asta poate este cineva care il cunoaste pe proprietar.Se numeste COBZARU COSTICA .

Posted by Bogdan Frincu on Thursday, December 24, 2015

A FOS GĂSITĂ ACEASTĂ CARTE DE IDENTITATE ÎN ACEASTĂ SEARĂ ÎN ZONA FERENTARI 72, PE LÂNGĂ ŞCOALA 135. ROG, CONTACTAȚI 0786629623, DUPĂ ORA 12 ; MULȚUMESC, S-AUZIM DE BINE..!

Posted by Ion Alexandru on Friday, December 11, 2015

1 Shares:
3 comments
  1. Am vazut si eu postarea respectiva si am gandit exact ce ai scris tu aici. Inteleg ca o persoana nu a luat decizia corecta, dar mai mult ma deranjeaza faptul ca a fost distribuit de 6000 persoane. Si mi-am pus o intrebare: daca prin metoda asta “ingenioasa” nu reuseste sa gaseasca posesorul, ce se intampla cu portofelul?

    1. Mamă, erau doua mii și ceva când am scris. Probabil că ajunge tot la poliție (eu să fiu de la poliție m-aș duce puțin la ușa ăluia care a postat pe facebook) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.