Mai mai că aş putea renunţa la televizor fără resentimente

Stăteam astăzi şi-mi scanam posturile pe televizorul meu ce primeşte în continuare semnal analogic de la RDS şi mi-am dat seama că nu mă uit nici la 10% din posturile pe care le prind. Şi mă gândeam eu, în ce măsură mai e relevantă televiziunea în vieţile noastre? Parcă tot mai departe vremea aia în care televizorul era un factor vital în educaţie sau acces la informaţie.

Televizorul nu mai este de ceva vreme principala sursă de informare. Accesul la internet în orice moment de pe device-urile mobile a răsturnat situaţia într-un mod interesant în defavoarea televiziunilor. Mă refer acum la generaţia mea şi la cei mai tineri ca mine. Acum fiecare dintre noi avem stiluri diferite şi mă aştept să ne comportăm altfel inclusiv pe partea asta, dar o să dau strict exemplul meu.

Pentru mine televizorul, deşi merge non stop, înseamnă doar sport, documentare şi ştiri. RDS-ului îmi aduce deocamdată meciurile de fotbal şi, dacă n-am meci, televizorul rulează nestingherit pe un post cu documentare (Travel, History Channel, National Geographic). Pe lângă astea mai există doar Pro Tv. Mă trezesc cu ştirile de dimineaţă, Buhnici şi Busuioc, şi din când în când mai pierd o oră cu Vocea României sau Masterchef. Cam asta e toată activitatea mea pe tv. Fără desene, fără muzică, fără filme, fără porn, fără teleshopping sau “Noră pentru mama”.

Dacă n-aş fi fost microbist

Meciurile sunt singurele care cred că mă ţin cu adevărat în abonamentul de televiziune. Fără documentare şi Pro Tv cred că aş putea trăi liniştit. Ştirile oricum le iau din alte surse şi documentarele pot fi rulate şi pe PC. Chiar şi meciurile, doar că în cazul acestora transmisiunea încă lasă de dorit şi pe surse oficiale, plătite.

Gândindu-mă că cei bătrâni la un moment dat nu vor mai fi, dar şi la faptul că internetul este în continuă creştere şi cei de seama mea par din ce în ce mai puţin interesaţi de televiziune, probabil televizorul va fi din ce în ce mai irelevant. Şi când zic televizor, mă gândesc la televiziunea prin cablu sau satelit, nu la obiectul în sine.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.