Ce-i de făcut dacă rămâi fără internet la 4 dimineața?

LAN cable

Sunt dependent de internet. Și tu ești dependent de internet. Eu recunosc, nu mă pot dezice de asta nici în vacanță, și nici nu-mi doresc asta. Internetul face parte din viața mea și cred că facem o echipă bună împreună 🙂

Și totuși, ce faci dacă te dai pe internet la 4 dimineața și-ți pică internetul?

Suport internet în callcenter

Am lucrat mai bine de un an ca suport pe partea de internet, dar nu oricum, ci pe tura de noapte. Intram la 10 jumătate și ieșeam din tură la 7 dimineața.

Lucram cu clienți români, așa că volumul de muncă nu era foarte mare. Apelurile erau comasate în principiu între 10 jumătate și 1, 1 jumătate. Apoi se așternea liniștea până pe la ora 6 când lucrurile se ambalau din nou.

Repet, sunt dependent de internet și fac urât când n-am conexiune. Mă oftic și reacționez dacă rămân fără internet seara, la 12 noaptea poate. La 1, dacă am chef de joacă.

Am răspuns cât am putut de serios la fiecare “chemare” pe care am avut-o în perioada mea de suport. Cu toate astea, am un fix în ceea ce privește o anumită oră. Apelurile de la ora 4.

La ora 4

.. nu e nici noapte, nu e nici dimineață.

Ce poate fi atât de important să suni în callcenter la 4 dimineața că ai rămas fără internet și să mai faci și scandal?

Din experiența de atunci am identificat trei tipuri de oameni: jucătorii de poker, oamenii “de afaceri” și maneliștii beți.

Primii că au fost deconectați de la masa unde tocmai jucaseră suta de euro. Apoi aceia care trebuie să dea un mail ce-l costă o sută de mii de euro. Pentru că, nu-i așa, e normal ca atunci când faci afaceri de sute de mii de euro, să stai într-o conexiune de internet care te costă 4 euro pe lună. Cât despre maneliștii bețivani.. numai de bine.

Și totuși e vorba de ora 4. Nu-i nici noapte, nu-i nici dimineață, dar poate că-i momentul oportun să realizezi cât e de târziu și să te arunci în pat. Să dormi, să te odihnești și, de ce nu, să speri că atunci când te trezești vei avea parte de-o conexiune de internet funcțională.


Articol scris la provocarea D-Link. Produsele D-Link se găsesc la Altex, eMag, Flanco, PC Garage, EvoMag sau cel.ro.

1 Shares:
4 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.