RAT Brașov, eu de unde îmi iau bilet?

Scriu puțin despre problemele de la RAT Brașov pentru că mă lovesc rar de ele. Se întâmplă asta nu pentru că acestea nu există, ci pentru că circul doar ocazional cu autobuzul și probabilitatea să mă lovesc de problemele lor e mai mică.

Am norocul de a avea jobul foarte aproape de casă așa că mă deplasez zilnic pe jos. Distanța până în oraș sau spre mall nu e prea mare nici ea, așa că dacă afară nu sunt situații meteo speciale, sau dacă nu e vreo urgență ceva, merg tot pe jos.

[alert type=”success” close=”true”]Primești 15 lei Card Cadou pentru fiecare prieten care își încheie asigurarea RCA[/alert]

Ieri am trecut la pas prin trei stații RAT: toate trei modernizate de curând, două dintre ele dotate cu automate noi de bilete din care nu funcționa niciunul. Practic dacă vrei să fi în legalitate nu poți. Era ora trei după-amiaza și trebuia să ajung din Coresi în Carrefour. Sunt doar vreo 7-8 km până acolo.

Acum ce nu înțeleg eu, cum poți lua decizia de a renunța la automatele vechi (dar funcționale) de bilete înainte să le pui în folosință pe cele noi? Nici măcar nu sunt plasate pe locul celorlalte, ca să poți spune că nu au avut de ales decât să le dea jos.

Are rost să mai spun că m-am lovit de problema asta și la sfârșitul lunii decembrie? Are rost să spun că nu sunt singurul care se plânge? Eu practic am folosit transportul în comun de două (maximum trei) ori în ultimele două săptămâni și problema e tot acolo. Bilete la șofer? Da de ce s-ar obosi cineva.

RAT, în caz că te întrebi, am ajuns în Carrefour cu prea minunatul troleibuz 8. Mulțumesc pentru grijă. Biletele le-am luat de la inmedio, magazinul ăla din Coresi care nu are nicio legătură cu voi.

39 Shares:
11 comments
  1. @Marius, culmea, exaxt în data de 11 au început să monteze automate în Ploiești :)) Deja s-au dat în folosință 9, mai urmează încă 21.

 1. La ce modificări au făcut aștia de la RAT Bv, cu curse cu traseu înjumătățite, program aiurea și bilete pe cale de dispariție, îmi este mult mai comod să mă urc într-un taxi. Dau 3 lei în plus pe călătorie, dar nu stau nici în frig și nu caut nici bilete din stație în stație. Păcat de modernizări, dacă nu le folosesc în folosul nostru.

 2. iti faci card, fie nominal fie nenominal, si-l alimentezi cu niste bani. pentru zile negre. 10 lei sa zicem.

  cel nominal poate fi alimentat si online, deci o faci de acasa, de pe drum, de unde vrei. Eu mi-am luat d-ala nenominal, mi-am pus 20 lei pe el si circul cu el de fiecare data cand am ocazia. de vreo 3-4 zile toate autobuzele pe care le-am vazut au functionale validatoarele noi.

  1. pai exista carduri? vreau sa vad și eu unul. prietena mea și-a făcut abonament saptamana asta și a primit tot foiță roz.

   1. Îți trimit poză? Poți să iei din livadă sau de la județean, am luat de la ambele.momentan doar nenominal, adică nu pot face abonament cu el, dar pot plăti în călătorii, cu baniide pe el. Pentru cei care circulă rar eo idee bună

 3. Din cate cunosc, valabilitatea unei calatorii este de 50 minute.
  Inainte de a aparea validatoarele noi, cand apropiai cardul iti arata ca mai ai durata de ex. 15min.
  Acum chiar daca mai ai durata, iti valideaza cardul si ita arata de ex. 50+15=65 min.???
  Hotie pe fata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.