RAT Brașov: puteți arunca cardul acela, nu vă mai e de folos!

Robert se plângea aici că nu reușește să-și încarce cardul de călătorie nou implementat în sistemul RAT Brașov, în dorința municipalității de a moderniza transportul în comun pentru locuitorii săi. În teorie sună bine: afișaj pe leduri ce se bazează (aparent) pe GPS-ul plasat pe autobuze, abonamente cu acces universal și carduri electronice care să reducă cantitatea de hârtie folosită pentru tipărirea biletelor.

Pe teren lucrurile încep să se așeze, mai puțin partea cu cardurile acelea electronice care ar trebui să funcționeze pe ideea: îți iei card pe care-l alimentezi ori de câte ori vrei, cu ce sumă dorești, ca să scapi de cumpărarea și compostarea biletelor de hârtie.

[alert type=”success” close=”true”]Susține blogul cumpărând de la eMAG folosind linkul ăsta! 🙂 [/alert]

Merg rar cu autobuzul, dar se mai întâmplă. În ianuarie Ramona mi-a luat un card pe care mi l-a încărcat cu 10 lei, echivalentul a cinci călătorii. De vreo săptămână am terminat creditul de pe card și tot caut să-l încarc cu mai mult credit. Pentru că n-am reușit să-i dau de cap, ieri am ajuns la o casă de bilete unde am întrebat cum mă pot folosi în continuare de card.

Răspunsul doamnei a fost simplu, dar trist și de neînțeles: puteți arunca cardul acela, nu vă mai e de folos. Vă pot ajuta cu unul personalizat dacă vă faceți abonament.

Cum spuneam, merg prea rar ca să merite să-mi fac abonament dar suficient de des cât să-mi trebuiască bilet. Deci dacă aveți un card de genul, oficial vă anunț că-l puteți arunca, rolul lui tocmai s-a spulberat la nici trei luni de la implementare.

Bravo, RAT Brașov! (alte articole RAT aici)

39 Shares:
9 comments
  1. Asa ti-a spus :))) da, frumos, ultimul raspuns din partea RAT Brasov a fost ca dupa jumatatea lunii martie vor functiona din nou, asta desi Primaria Brasov mi-a raspuns ca acestea vor deveni functionale dupa 1 martie, nici nu stiu care minte mai frumos, insa astept sa treaca jumatatea lunii martie sa vad ce gogonea mai scot.

  2. Am un card luat din ianuarie cu 20 lei pe el. Niciodată nu am putut valida vreo călătorie în bus. Recent am vazut ca su deblocat reincarcarea la aparate. Am mai pus 4 lei. Cand verific la aparatele din stații apare ca am 24 lei. De validat tot nu se validează. Am verificat chiar și astăzi. Cel de abonament merge, în schimb.

    1. Ieri spunea și Dragoș că merge. O să încerc și eu să-l încarc (în caz că încă mai am cardul) și revin cu impresii.

  3. I s-a intamplat cuiva sa schimbe mijlocul de transport in interval de sub 50 de minute si sa fie taxat la fiecare noua validare? Mie din pacate da :/

  4. Daca ar fi venit indivizii de la control banuiesc ca se considera contraventie nevalidarea. Sistem de 2 bani, sau cel putin implementat aiurea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.