RAT Brașov: Eu cred că ar trebui desființate majoritatea caselor de bilete

La mine la scară este o stație de bus unde există un automat de bilete <modern> complet funcțional. Recent constat însă că, în aceeași stație, avem o tanti ce vinde.. tot bilete. Întrebarea mea este, de ce?

Lucrurile s-au schimbat în Brașov de mai bine de doi ani.

Stații mai faine, taxatoare noi, cartele de plastic, rezistente și reîncărcabile, și automate de bilete/ cartele. O mișcare bună și-un pas înainte pentru Brașov și brașoveni din punctul meu de vedere.

Acum, de ce mai există o tanti care vinde bilete, cu salariu probabil peste 1200 de lei, când ai automat de bilete fix lângă?

Pentru abonamente, să zicem. Ok, dar pentru asta există o stație la zece minute, în gară.

Pentru bătrâni? Au trecut doi ani de zile. Este timp suficient să facem o tranziție? Vă spun eu, este! Cum bătrânii își ridică pensia de pe card fain frumos (cu sau fără ajutorul tinerilor) așa se (poate) întâmpla și cu bilete/cartelele RAT Bv.


Cum ziceam, biletele s-au schimbat de doi ani. Formatul lor este altul, aparatul de compostat este diferit.

Întrebare, de cât timp este nevoie ca aparatele vechi de pe autobuze să fie înlocuite cu unele moderne?

Eu, cu cartelă, trebuie literalmente să străbat tot autobuzul, să pipăi jumătate din gospodine ca să ajung la, de multe ori, singurul aparat inteligent din bus.


Facem și noi o dată o modificare așa cum trebuie? Cred că-i suficient să avem o casă de bilete/abonamente/reclamații la capetele mari de linie și în rest automate.

Acolo unde nu sunt automate, omul se adaptează și-și ia bilet din timp sau își riscă pielea ca și până acum pentru un bilet contravențional.

1 Shares:
4 comments
 1. Din păcate, puține sunt stațiile cu automate de bilete functionale.
  Când circulam cu RAT, de la Coresi trebuia să ajung la biserică pentru a-mi lua bilet/ încărca cartela, deoarece automatul de la Liceul Titulescu este degeaba! În stație la Coresi (unde este un flux foarte mare de oameni) nu ai posibilitatea de a-ți lua/ încărca cartela!
  Dacă mergi la casa de bilete pentru a-ți spune oful, aparatul X nu functionează, nu pot plăti cu cardul, nu mai are bilete, în cea mai mare parte nici măcar nu le pasă de problema ta!

  1. păi aici e problema. În loc să angajăm 10 casieri și să ținem 10 coșmelii de bilete, mai bine ar angaja 3 oameni care sa verifice de două ori pe zi automatele alea. Așa văd eu soluția. oricum ei trec frecvent pe acolo să ridice banii și să încarce automatul cu consumabile.

 2. Alex nu e un soc, daca stai un timp in statie, ai sa vezi ca aproape toti cei care vor un bilet merg la casa si nu la automat ca asa au fost invatati.

  ps. La Coresi au uneori bilete la chioscul de ziare de peste drum de Auchan, nici eu nu mai folosesc biletele de hartie, doar card sau la graba Uber ca am primit si Uber Star 🙂

  1. Păi dacă ii dai omului de ales, tot timpul va alege ce-i mai la îndemână, cu ce e obișnuit, sau ce e mai ușor. mna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.