Dacă aveți măcar 50% din curiozitatea mea când vine vorba de realitatea virtuală, atunci trebuie să încercați niște jocuri pe VR. Dar atenție, nu vorbesc de gaming cu ochelarii ăia în care îți înfigi telefonul, ci de Oculus Rift conectat la un PC sănătos ce rulează jocuri de ultimă generație. Garantat fun!
Noi am testat Virtuality în Brașov.
Ne-am strâns o gașcă de șase și am zis că vrem să vedem cu ce se mănâncă. Majoritatea testasem Samsung Gear VR cu telefonul pe video-urile de pe Youtube. Deci aveam idee, dar căutam să vedem diferența și în special capacitatea realității în gaming.
Nu numai că ne-a plăcut și am zis că mai mergem, dar am râs cu lacrimi.
Vă dați seama că patru dintre noi se jucau și doi erau pe margine și făceau caterincă, nu?
La început faci un mini training, “on the job”.
Mihai ne-a spus că are o tactică foarte bine pusă la punct când vine vorba de inițiere. Totul este gradual, bine gândit pentru a avea doza de fun garantată. E lesne de înțeles că nu vei primi din start un joc complicat, că nu ști de unde să-l apuci.
Revenind la training.
Ochelarii pe ochi, casca audio pe urechi și mâinile pe controllere.
Înveți în câteva minute cum să miști din mâini, cum apuci, cum lovești. Cum împingi, cum strângi pumnul, cum tragi cu o armă tip laser. Baby steps, ca și când te-ai fi născut a doua oară.
Aplicația e foarte funny și intuitivă. Eu m-am chinuit însă puțin. Probabil dexteritatea mea nu e cea mai bună
După training am trecut la joacă. Am stat două ore în care am testat vreo trei jocuri. Cum ziceam, patru din noi la stațiile de joacă, doi pe canapele cu sucul în față și zâmbetul pe buze.
Am jucat în echipă în încercarea de a opri monștri. Am jucat și 2 vs 2 într-un shooter demn de vestul sălbatic. Ultimul test a fost o cățărare pe munte, cu mâinile goale.
Cel mai mult mi-a plăcut jocul cu monștri care voiau să atace turnul. Noi patru, plasați strategic în patru puncte, trebuia să tragem cu arcul și să omorâm animalele înainte să ne cucerească baza.
Criminal!
Cel mai fun era când nu ratai ținta și monstrul alegea să arunce cu toporul după tine. Ori ferești la propriu capul, ori te trezești cu toporul în cap.
Grafica este de gaming, deci nu uiți de realitatea ta, dar se vede bine. Nu e pixelat cum poate m-aș fi așteptat.
Ziceam mai sus de cățărare pe munte? În realitate am rău de înălțime. Ghici ce, n-am putut juca partea asta pentru că eram prea speriat. Ceilalți însă n-au avut o problemă, au ajuns în vârf ca niște campioni.
Altă chestie. Sunt chior fără ochelarii mei de vedere. De preferat ar fi să iei casca VR fără ochelari, pentru comoditate, dar eu am jucat la fel de bine fără să-mi dau ochelarii jos. Puțin incomod după o vreme, dar merge.
Mă așteptam să ies amețit după două ore de realitate virtuală. La niciunul din noi nu a fost cazul, dar nici n-aș băga mâna în foc pentru tot poporul, că am mai auzit povești cu oameni care amețesc la un simplu film 3D.
Dacă vreți să încercați, vă recomand Virtuality în Brașov.
Locația e faină. Au 4 stații super profi și canapele la dispoziție pentru cei care stau pe bară.
Mergeți în grup mai mare. Costul este pe stație, nu per om. 100 lei/patru stații pentru o oră de adrenalină.