Se recomandă fizioterapie după o luxație a gleznei?

Joc fotbal săptămânal și gleza este mereu expusă. Sunt slab și fâșneț așa că șansele unei entorse cresc exponențial. Am avut glezna dreaptă luxată de câteva ori deja și niciodată nu am făcut o recuperare specială. Acum, am discutat cu unul cu altul, și-mi tot aud recomandări de genul: “mergi la un fizioterapeut!”

Ultima oară mi-am luxat glezna acum o lună. S-a umflat, s-a înnegrit și a durut ca dracu. Încă mă resimt. Am avut grijă de ea cu comprese cu gheață și am dat zilnic cu Diclofenac/Alle. Săptămâna trecută am ajuns și la medic. Vroiam să mă asigur că ligamentele sunt ok, deși trecuseră aproape trei săptămâni de la eveniment și puteam mișca glezna lejer.

Doctorul a spus că totul pare ok. Ligamentul nu e rupt dar că ar trebui să-l menajez puţin până să bag glezna înapoi la fotbal. Nu am făcut radiografie şi nici RMN.

Răspunsul m-a liniștit dar vroiam ceva mai mult. Nu mi-a răspuns, sau mi-a răspuns evaziv la întrebările mele: “Cât să mai stau până să mă întorc pe teren?”, “Să merg cu piciorul la câteva sesiuni de fizioterapie?”

Acum vă întreb pe voi. Aveți experiențe de genul ăsta? Cunoașteți vreun medic specializat în medicină sportivă care să-mi dea un sfat? N-ar fi rău ca articolul să ajungă și la el.

Glezna in seara in care am luxat-o
Glezna in seara in care am luxat-o
Glezna a doua zi.
Glezna a doua zi.
8 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.