Încă puțin până la vacanță. Recomandări pentru Dubai?

Mult tare a trecut de la achiziționarea biletelor. Dar muuult. În fine, pe 23 Noiembrie zburăm spre Dubai și vreau recomandări de la voi. Dacă aveți, bineînțeles.

Visez la Dubai de când am văzut Monaco, poate orașul (țara) care m-a surprins cel mai tare din câte am văzut. În Monaco totul este la superlativ. Clădiri impecabile, oraș curat, oameni bogați, mașini de lux. Mare, munte, yacht-uri.

M-am gândit eu așa că în Dubai aș găsi multe din chestiile asta. Un loc construit din temelii în ultimii 30 de ani. Altă cultură, altă religie, alt continent.

Pe măsură ce scriu îmi pare din ce în ce mai interesant.

La care mai pui că sunt 30 de grade la sfârșit de noiembrie. Și știți că-mi place tare de tot căldura. Și marea..

În fine, cum zicea, mult a fost, puțin a rămas.

Planuri.

Fără planuri serioase pentru că ar trebui să fie un concediu care să-mi ofere și ceva momente de relaxare. Va fi mult timp pentru plajă, relaxare și băuturi răcoritoare. Dar trebuie să și văd câte ceva, că nu știu dacă și când mă voi întoarce.

Vreau recomandări de la voi. Orice sfat e bine venit.

În gând ar fi să văd Dubaiul de sus, de la etajul 125 din cea mai înaltă clădire a lumii. Trebuie să vizitez Abu Dhabi, care înțeleg că are mai mult din cultura arabă decât voi vedea în Dubai. Ca să nu mai zic de Sheikh Zayed care arată senzațional. E minunată și e cea mai mare moschee din lume care permite vizitatori non-musulmani.

Ah, și safari în deșert. Cu plimbare pe dune în mașini 4×4, poze în deșert călărind cămile și un promis show de belly dancing. Ar trebui să fie interesant.


Ați fost în Dubai? Sfaturi?

1 Shares:
5 comments
 1. Am venit de o săptămână din Dubai si a fost senzațional. La Burj Khalifa biletul e cam 350 de lei sa urci la et 125 si cam 500 de lei pt ultimul. Nu stiu daca se merita, nu am fost. Foarte frumos la e Global Village, se merita vizitat, s-a deschis la 1 noiembrie. Pentru plaja recomand JBR (Jumeirah Beach Residence 2,se ajunge cu tramvaiul). Safari, da, neapărat, si sa aveți noroc eventual de unul care se tine la apus (sunset safari sa cautati) :)) dune bashing e cea mai tare senzatie ever :))) la acvariu este din nou foaaaarte mișto, eu am fost la cel din Dubai Mall, dar am auzit ca si cel de la Atlantis e fain. Mie mi-ar fi placut sa pot merge si sa stau cu pinguinii la Ski Dubai dar si acolo biletul e cam 300 de lei. In rest sa te plimbi prin oras, cladiri imense, lacuri, parcuri. La Madinat Jumeriah e foarte frumos pentru o plimbare de seara, sau la Dancing fountains. Old Souk daca vreți sa vedeti partea “veche” a orasului, cu piata de mirodenii, piata de textile, parfumuri, aur :)) moschee deschisa pentru vizitatori este si in Dubai-Jumeirah Mosque, nu stiu daca chiar se merita sa pierdeti timp in care puteti sa vizitati altceva doar pe drum pana la Abu Dhabi,acum depinde si cat stati pentru ca sunt foaaarte multe de vazut :))

  1. super fain comentariul, mulțumesc mult Carmen.

   Am verificat și vom merge în Burj (îmi place sa vad orașul de sus) dar prețul e mai jos sa știi, undeva la 125 aed dacă nu ma înșel.

   Trebuie să caut Global Village să văd care e faza acolo :d pe restul cred că le facem, mai puțin partea cu ski, pentru că nu mă pricep :d

 2. Noi am intrebat la casa de bilete la burj, si au zis ca nu au promotii, si astea erau preturile…vazusem si noi diferite oferte pe net, dar aparent nu erau de actualitate. Sper sa aveti noroc totusi 🙂

 3. Am zis că ajung si eu acolo in iarna asta dar s-au schimbat ceva planuri si pana la urma mai dau o tura prin Franta. Sper sa gasim ceva oferte pentru la anul sfarsit de 2018.

  Astept cat mai multe detalii si poze pe blog despre cum a fost 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.