De ce sunt sceptic în legătură cu Red Music Festival în Brașov

Red Music Festival a fost anunțat pentru anul 2017 în Brașov ca fiind noul Untold. Sunt vizate trei locații, lacul din Noua, Parcul Tractorul și zona fostului Stadion Municipal din Bartolomeu. Între 17 și 23 iulie, se pare că îi vom avea în Brașov pe cei mai mari DJ ai planetei.

Sună excelent din gura oficialilor însă permiteți-mi să fiu sceptic.

Bugetul e foarte mic

Se dorește o copie fidelă Untold, dar înțeleg că abia se stabilește echipa de organizatori, cândva după sărbători. Cei de la Untold lucrează 12 luni la organizare.

Apoi, bugetul. O sursă spune 1 milion de euro. Alta 2 milioane. Nu am cifre de la Untold, dar am impresia că organizarea unui astfel de eveniment trece muuult de 2 milioane, care pare mai degrabă buget de Oktoberkest Brașov.

Bugetul estimat al festivalului este de 2.000.000 de euro, care ar trebui să fie acoperit 40% din vânzarea de bilete și abonamente, 30% din sponsorizări, și câte 10% din donații, închirieri de spații comerciale și vânzarea de produse promoționale.

Un taximetrist îmi spunea anul trecut că, ducând un organizator dintr-un loc în altul în Cluj, i-a spus cât ia un headliner. 200 de mii de euro. Dacă e așa, atunci bugetul e gata doar cu cinci DJ de top.

Locația e o mare problemă

Nu cred că avem o locație decentă în Brașov care să găzduiască un asemenea eveniment.

Evident, compar cu Untold-ul din Cluj. Soluția cu trei scene în trei zone total diferite din Brașov, pur și simplu nu poate fi o soluție viabilă.

Dar poate facem un metrou între timp, cu scena capăt de linie. Prefer totuși ideea de telegondolă, capacitate de sute de oameni, vedere de sus a orașului, ceva frumos între scene.


Trecând peste doza mea evidentă de scepticism, mă bucur că astfel de idei se pun în mișcare în Brașov, și sunt foarte deschis să particip la eveniment (site | facebook).

V-am spus că una dintre scene va fi practic plasată peste drum de unde stau? 🙂

2 Shares:
7 comments
  1. Mi-ar placea sa judecam evenimentul dupa ce se va fi terminat, si sa fim mai putin carcotasi. Chiar daca nu va fi la nivelul Untold, poate fi ceva semnificativ pt Brasov. Apoi, nu stiu ce buget a avut Untold in primul an.e ca si cum ai compara un nou nascut cu un copil de 3 ani..

    1. eu abia îl aștept, serios. Dar eu tot cred ca Untold a avut mai mult de 2 milioane buget în primul an, că de locație nu am ce sa zic, e aceeași.

      Cât despre judecată, sigur va veni și vremea ei.

  2. Eu zic ca s-a gresit din start, vrandu-se a fi “Untold de Brasov”. Parerea mea este ca poate (sau nu) sa fie un festival reusit, poate (sau nu) sa creasca frumos si sa se dezvolte in timp, dar renumele nu ti-l faci comparand cu altcineva. Ei trebuiau sa ii faca numele cunoscut si sa auzim de el, nu sa porneasca asa, comparand cu ceva ce deja exista.
    Altfel spus, abia astept sa vina si (pentru Brasov si dezvoltarea lui ca oras) sper sa fie un succes 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.