Renault Kadjar are o chestie tech mișto

Vineri am făcut o tură cu nou lansatul Renault Kadjar și mi-a captat atenția funcția de recunoaștere a semnelor de circulație cu limitare de viteză. Ce să facă un pieton preocupat de tehnologie când se urcă într-o mașină nouă? Se uită după brizbrizuri.

Să vă spun cum funcționează treaba asta cu recunoașterea semnelor de circulație. Practic în spatele oglinzii, cu vedere spre stradă, este un senzor care urmărește semnele de limitare de viteză. O dată ce treci pe lângă o atenționare, semnul este transpus sub formă grafică pe vitezometrul digitalizat al Kadjar-ului.

Am fost suprins să văd că funcția este foarte precisă. Atenționarea se activează și se dezactivează la fracțiune de secundă după ce semnul apare în vizorul mașinii. Mi se pare foarte utilă funcția pentru că sunt convins că există destul de multe momente în viața unui șofer în care să treacă pe lângă astfel de semne fără să le observe. Pe de altă parte, o dată obișnuit cu mașina, mă gândesc să nu devină o problemă o dată ce treci cu trecerea la o mașină fără această funcție.

Aș mai menționa: camera video în spate pentru deplasarea în marșarier, sistem de asistentă la parcare sau alertă de depășire a benzii de circulație.

Despre Renault Kadjar

Renault a lansat Renault Kadjar, un crossover de gamă C, în trei niveluri de echipare: Life, Zen și Intens. Prețul de plecare este de la 18.200 de euro (TVA inclus) pentru varianta Life Energy TCe 130, cu ofertă specială de lansare la 15.750 de euro prin programul Rabla 2015.

Promite consum redus de combustibil dar și un nivel scăzut al emisiilor de CO2 (evident).

renault-kadjar renault-kadjar-2 renault-kadjar-3

6 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.