Renovare apartament: care, ce și cum.

Am zis că vă mai spun cum e cu renovarea asta pe perioada Covid-ului. Vă spun sincer, nu a fost (și încă nu e) deloc ușor. Ne-am mutat înapoi acasă, deci suntem pe drumul cel bun.

Imediat după Paște, după 5 săptămâni de renovare serioasă, am reușit să ne mutăm acasă. Nu-i încă gata-gata pentru că unele treburi au fost imposibil de rezolvat rapid. De exemplu abia astăzi, o lună mai târziu, am reușit să iau două cutii suplimentare de faianță care ne lipseau pentru a termina un perete. Peretele ăla e gletuit și zugrăvit acum, deci trebuie să-l râcâim puțin și abia apoi să purcedem la punerea faianței.

Săptămâna trecută au ajuns și ușile. Am stat o săptămână așa, cu găurile ălea urât finisate și fără intimitate la WC, dar am reușit să rezolvăm și pe asta. Depozitul ăstora cu ușile fusese închis chiar la anunțarea stării de criză. Surprinzător, poate, pentru că-mi pierdusem speranța, au decis să redeschidă și așa să ne livreze și marfa.

În rest, apartamentul e cam gata. Totul e la locul lui, cu mici chestii de reglat pe ici pe colo. Dar normale. Finisaje.


De acum, trebuie să găsesc o altă doză de răbdare. Caut ceva injectabil, o doză forte, că vreau efect imediat. Ce-am stat până acum de vorbă cu toate site-urile posibile, cu toți curierii care au livrat zeci de obiecte, dar să vedeți de acum încolo.

Mai am mai bine de o lună de stat după mobila de bucătărie și tot cam atât după canapea. Trebuie să ne hotărâm cu cine facem mobila de hol, de dormitor, și de unde luăm tot felu de alte căcaturi de utilare a casei. Acum e fain, e renovat și curat, dar e foarte gol și unfriendly ținând cont că am aruncat toată mobila înainte de renovare.

Vă mai spun, dar mai dați-mi timp.

14 Shares:
2 comments
  1. Ce ai schimbat (gresie, faianta, parchet, usi) sau si cabluri electrice, intrerupatoare… la ce pret te-a dus (manopera in special ma intereseaza). Si cu cine ai lucrat?

    1. apartamentul e vechi și trebuia renovat complet așa că renovarea a implicat schimbare electricitate (complet), spart ghenă baie și schimbat instalație, montat duș în loc de cadă și renovat baia complet, schimbat uși, (un geam doar), rașchetat și gletuit pereți, schimbat gresie/faianță, turnat șapă și montat parchet, mutat niște țevi pe sub pământ.

      A rămas pe loc doar centrala și caloriferele, geamurile (excepție 1) și balconul nerenovat. Două camere. Total 13k, doar renovare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.