Am renunțat să mai aduc suveniruri din vacanțe

De fiecare dată când merg în vacanță trebuie să-mi rezerv jumătate de zi pentru plimbări printre tarabe să iau suveniruri prietenilor. Să mă gândesc din timp la asta, la buget și la fiecare prieten care ar fi frumos să primească ceva de la mine. Treaba asta nu se mai întâmplă. Not any more!

Discuții. Aoleu, duminică ne întoarcem acasă și nu i-am luat nimic lui Gigel. Nici tu Gigicăi. Mai avem 50 de euro, dar încă n-am luat suveniruri colegilor de muncă. Lui vară-ta i-ai luat ceva? Dar oare o să-i placă? Îi e util, colecționează?

[alert type=”success” close=”true”]Recomand și: Articolele de anul trecut din Barcelona[/alert]

Astea erau discuțiile la fiecare ieșire din țară. Activitatea devenise mai mult consumatoare de energie decât o plăcere. Așa că am renunțat! În consecință, de anul ăsta vacanțele mele sunt cu cel puțin zece procente mai frumoase.

Și totuși n-am ajuns la decizia asta doar pentru confortul meu. Au fost și alte chestii.

De exemplu. Anul trecut am cumpărat o duzină de magneți și nimicuri din Barcelona. Probabil am pierdut vreo jumătate de zi doar ca să găsesc ceva simpatic pentru toți. Să vă spun când a ajuns ultimul magnet la destinatar? După vreo zece luni. Credeți-mă, nimeni nu s-a plâns. Efect de moment, ok, ceva frumos. Importanță pe termen mediu, fix zero.

Cheltuială, timp pierdut și importanță zero?! Gest frumos, dar sincer am decis că nu merită. Sunt mulți care fac la fel și nu-i mai judecă nimeni. În plus, sunt ai dracului de fericiți. Așa și eu.


Voi vă întoarceți cu sau fără suveniruri din vacanțele de peste hotare? Și dacă da, atunci ce buget și cât timp alocați acestei activități?

1 Shares:
7 comments
  1. Dacă le trebe’, să meargă și să-și ia ei. Eu urăsc, de fel, cadourile și s-au învățat cred că toți cu mine, iar astfel, nu iau nici eu nimic. Plus că sun doar doi-trei oameni de zi de naștere și doar dacă-mi aduc aminte.

  2. Poze si filmari, in rest nu iau suveniruri. Ah, da, daca ma duc printr-un magazin si imi place vreo haina, niste tenisi sau ceva, iau, insa asta pentru mine. Altfel nu!

    1. Daca am chef sa filmez mai mult, fac un vlog. Daca nu, cel mai probabil le bag cand trebuie intr-un videoclip (daca ma apuc sa vorbesc despre ceva, mai strecor si filmari de la acel ceva).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.