Room Escape Râșnov: impresii de la prima mea evadare

Caut să încerc genul ăsta de joc de câteva luni bune, de când am auzit mai serios că avem și noi prin apropiere, dar n-am ajuns să testez pe propria-mi piele până weekend-ul trecut când am ajuns în Râșnov. Nu știam exact la ce să mă aștept de la un room escape dar speram să fie suficient de challenging și așteptările mi-au fost răsplătite corespunzător.

Pentru cei care nu știu, “escape the room” este un joc real ce presupune să fii închis într-o cameră tematică, alături de mai multe obiecte, cu scopul final de a părăsi camera în timp util. Încăperea ascunde numeroase indicii ce te conduc către cheia menită să deschidă ușa. Totul se întâmplă în 60 de minute. Un joc de tipul puzzle ce-ți pune mintea și atenția la încercare.

Am auzit de acest fenomen ce pare să ia amploare de aproape un an dar n-am încercat până în weekend. Ne-am strâns cinci într-o mașină și am pornit spre Râșnov către Pensiunea Estelle, locul primei camere de acest fel din oraș. Entuziasmul îl aveam cu noi.

Tematica și povestea camerei

Alexandra ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și, după ce-am citit cu voce tare scurtul regulament al jocului (să nu băgăm degetele în priză – d-ăstea), Cavalerul de Râșnov ne-a prezentat cu dar de povestitor scurta istorioară a camerei:

[well]De sute de ani, Cetatea Râșnov ascunde o taină. Câteva legende țesute în jurul ei vorbesc despre un tezaur dacic găsit de teutoni și ascuns undeva în preajma-i.

Marea taină ascunsă de cetate a fost transmisă din generație în generație până când ultimul păzitor nu a mai apucat să o facă. În urma lui acesta a lăsat camere cu obiecte misterioase, cufere ferecate, enigme și un moștenitor curios. Negăsind cu putință elucidarea misterelor, el a făcut apel la specialiști. [/well]

Acum că știam că suntem specialiști am fost lăsați să intrăm în camera plină cu secrete a ultimului păzitor. Singurul nostru dușman: timpul.

camera-escape-room

Cum ne-am descurcat?

N-am de gând să divulg nimic specific pentru că aș nărui totul pentru voi, dar vă spun sincer că ne-am antrenat serios curiozitatea și creierele ca să ieșim de acolo în timp util. Am ieșit exact la țanc, minutul 61 (cu prelungiri, ca-n fotbal) dar recunosc că fără puțin ajutor “de sus” n-am fi reușit. Am primit trei indicii suplimentare în unele dintre momentele în care totul stătea în loc mai puțin timpul.

Eu zic că ne-am descurcat admirabil pentru o primă experiență de acest fel pentru toți cei cinci componenți ai echipei de specialiști. Am găsit un joc care ne-a surprins plăcut pe toți și care ne-a depășit orice așteptări.

[alert type=”success” close=”true”]Ești în pană de idei? Cauți cadoul perfect pentru Crăciun?[/alert]

Mi-era teamă ca jocul să nu fie prea simplu. Ei bine, nu a fost :)) Camera e plină de indicii și piste false dar și de semne și simboluri ce nu trebuie trecute cu vederea. Am râs teribil în special după ce am ieșit din cameră, când fiecare dintre noi încerca să analizeze modalitatea de abordare a indiciilor oferite. Nu ne venea să credem cum am trecut pe lângă unele chestii fără să le observăm sau cum am reușit să ne pierdem timpul cu inspecția unor obiecte care nu ascundeau niciun secret.

Cât te costă o astfel de experiență

Deocamdată există o singură cameră (cu alte câteva aproape gata să vadă lumina zilei) și o găsiți în Râșnov pe strada Iazului nr.18 la pensiunea Estelle. Prețul diferă în funcție de numărul de persoane: 25 lei/persoană (grup de 5-6 persoane), 30 lei/persoană (grup de 3-4) și 35 lei/persoană (grup de 2). Detalii găsiți și pe pagina lor de facebook sau la telefon: 0757224237.

Dacă ajungeți acolo sunt curios să-mi spuneți cum a fost. Până la deschiderea camerelor noi din Râșnov puteți să-mi lăsați în comentarii alte recomandări de camere din Brașov și din apropiere. Vă dați seama că acum nu mă pot opri aici.

12 Shares:
7 comments
  1. Mergeti si in Brasov la Mystery Room, pe Bisericii Romane 67, sunt cei mai populari din oras, au 3 scenarii si il deschid in weekendul asta pe al patrulea.

  2. Buna, daca tot ti s-a deschis apetitul pentru astfel de jocuri, te asteptam cu mare drag si la camera noastra Internal Affairs, la Obscuria Room Escape. 🙂 Ne gasesti in Brasov pe Castanilor nr. 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.