Semnificația semnului 2+ din parcare

Am văzut semnul 2+, pe fond albastru, pentru prima dată în parcarea din Coresi. Apoi în Franța. Am întrebat câțiva șoferi și niciunul nu a știut să-mi spună care e povestea semnului, așa că am cautat de unul singur.

Indicatorul semnifică mașini cu cel puțin doi oameni în mașină. Destul de intuitiv de altfel.

Semnul apare pe locurile de parcare apropiate de întrările mall-ului. Practic, Coresi păstrează locuri bune de parcare celor care mai ia pe cineva în mașină, încercând să descurajeze deplasarea mașinii cu un singur ocupant.


Citește și alte articole din categoria Idei.


Ideea e frumoasă, dar sunt absolut convins că nimeni nu o ia în considerare. O dată că lumea nu cunoaște semnificația semnului, și apoi că.. oricum românului îi pasă destul de puțin în general.

Semnul descrie defapt conceptul HOV (high-occupancy vehicle line). În Europa sunt rare, dar în State sunt multe autostrăzi care au o bandă de mers rezervată HOV. Totul a pornit de la ideea autorităților de a mări procentul celor care share-uiesc mașina în drum spre muncă cu cel puțin o persoană. Mașini mai puține, fluiditate în trafic, aer mai curat. D-astea.

În plus, pentru că e mai puțin populată, banda se dovedește mult mai rapidă decât celelalte. Studiile zic. (Ofertă anvelope)


În România nu e cazul. Dar, mă gândeam, în caz ca ar fi nevoie de HOV, cine ar respecta?

22 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.