Eu cred că serviciul de închiriat haine este pentru oamenii cu bani

S-a lansat iTux, un site de unde bărbații își pot lua haine de gală, în chirie. Iei costumul pentru eveniment și apoi îl dai înapoi. Costum, cămașă, cravată, butoni. Tot. Ideea sună foarte bine, doar că nu-i pentru oricine.

E ceva nou în România din câte bag de seamă, cel puțin pentru bărbați. Femeile au deja varianta lor de butic online.


Primul instinct ar fi să spui că e ceva pentru ăștia mai săraci așa, și ca e exact ceea ce trebuie. Ba dimpotrivă, cred că e pentru oamenii cu bani. Poate nu cu foarte mulți bani, că au un blazon de apărat în societate. Poate nici pentru cei “cu ceva bani” și cu o doză mai mare de snobism.

iTux este pentru oameni pentru care 600 de lei nu înseamnă foarte mult. Pentru cei care au parte de câteva evenimente pe an unde trebuie să fie îmbrăcați la patru ace, dar care pot consideră inutilă achiziția unui costum pentru termen lung.


O costumație completă, fără pantofi, dar cu tot ce trebuie, e undeva la 600 de lei.

Poate că nu e mult, dar pentru noi, bărbații, e mai puțin important dacă purtăm o haină de 3 ori. De 10 ori.

Sistemul ar putea merge însă perfect pentru o femeie. Mi se pare super aiurea să dai 1000 de lei pe o rochie și să o porți de două ori. A doua oara fiind deja un compromis.

Parcă altfel sună să dai câteva sute de lei pe o rochie pe care apoi să o dai înapoi. Pentru că în șifonier, nu are oricum nicio valoare.


Dar noi, ca nație, avem o boală, aceea a proprietății. E o boală moștenită și din păcate nu cred că se vindecă ușor.

10 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.