Și, cum vă mai merge netul de la RDS?

Conexiunea mea de internet pare să facă față tot mai greu stresului la care o supun zilnic, pentru că de la o vreme netul de la RDS sughite tot mai des. Aparatele conectate la internet s-au cam dublat în ultimul an și jumătate la mine în casă și asta se simte.

Mereu am apreciat fiabilitatea serviciului oferit de RDS și mai puțin mi-a păsat de partea cu viteza cu care navighez. În sensul ăsta trebuie să recunosc că am avut probleme de maximum două ori cu ei în cei nouă ani de contract, lucru de apreciat de altfel.

Am lucrat mult timp pe suport tehnic pentru un provider mare de internet și știu că sunt persoane de-a dreptul obsedate de testul de viteză. Ziua și testul de viteză, săptămâna și apelul în call center.

Fibră de la RDS

Nu-i și cazul meu. Nu cred să fi deschis acasă speedtest.net de 20 de ori în nouă ani, și asta pentru că pentru mine e mai puțin important dacă descarc filmul cu 4 MB/s sau cu 8 MB/s atâta timp cât știu că am o navigare fluidă pe browser.

De la o vreme însă lucrurile nu mai sunt așa roz. În casă sunt frecvent conectate la router: trei-patru telefoane, un PC, un laptop și televizorul iar navigarea are de suferit. Sunt multe momentele în care nu mi se încarcă o poză ca lumea pe Instagram, ce să mai zic de un film prin streaming de pe laptop.

Aveam abonament de la RDS de 100Mb/s iar din ianuarie am trecut la fibră de 300 Mb/s, dar internetul merge parca mai rău. Routerul e de la DIGI, un ZTE F660. Să-mi conectez alt router după ăsta?

Vouă cum vă mai merge netul? 

test-viteza-rds-brasov_

1 Shares:
21 comments
 1. Bai,

  La mine merge super, stau in Astra, am un router se 30 ron de la netis, abonament 100 mbps si torrentul merge in 10 mbps la download cam de fiecare data.

  E posibil sa fie de la router mai ales daca esti conectat pe wifi.

  1. toate conexiunile sunt wifi în casă. Problema cu un nou router ar fi că trebuie să-l pun după ONT-ul de la Digi. Dar aș face și asta.

   10 mega? n-am mirosit așa ceva niciodată.

 2. si la mine merge super, 2-3 telefoane conectate pe router si laptopul, download filme cu 8-10 mbps. nu am ce sa le reprosez, am cel mai mic abonament – 100 mbps.

 3. Cu cat adaugi mai multe device-uri cu atat omori routerul existent mai mult.
  As face asa: deconectez toti clinetii, dezactivez Wifi pe router si ma conectez pe ethernet la router si fac testul pe speedtest.net. Dupa care pornesc wifi si repet testul. Daca diferenta intre prima situatie cu un client conectat pe cupru si a doua cu toti clientii conectati pe fir/wifi este substantiala inseamna ca routerul tau nu te ajuta prea tare. Posibil sa ai interferente pe wifi si sa ai o viteza mica, de aceea cablul UTP ramane cel mai bun mod de conectare.

  1. Cum se deconecteaza wi fi pe routerul rds? Am incercat din meniu si optiunea e disablata. Nu are nici buton extern

 4. 90.75 Mbps download / 94 Mbps la upload la rds.

  Ia zi rivisor, merita sa ma angajez la Cacat Generated Solution ca telefonist romtelecom adsl?
  Merge sa le zic clientilor :
  aveti calculatorul deschis? Ah nu? atunci aprindeti-l si reveniti.
  sau : Dati un restart/reset la router si reveniti.

  RROMtelecom FTW

 5. Instaleaza de pe net inSSIDer si vezi pe ce canale merg routerele vecinilor, apoi seteaza routerul pe un canal cat mai diferit de ei ca sa nu apara interferente. De multe ori chestia asta rezolva problema legata de viteza pe Wi-Fi.

 6. Am probleme utiase este o prostue si arunci banii pe geam din cauxa lui nu recomand decat daca vreti sa va atuncati pe geam dupa ce pirdeti la un joc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.