gatit-sibiu

În Sibiu am mâncat cea mai bună ciorbă de burtă evăr

Atunci când călătoresc, fie că merg în străinătate sau undeva prin România, îmi place să găsesc restaurante și locuri cu preparate care să-mi rămână în minte. Ei bine, în Sibiu am găsit cea mai bună ciorbă de burtă așa că nu ratez o porție ori de câte ori trec prin orașul ce l-a făcut celebru pe Iohannis. 

Prima (ăsta e numele) e genul de restaurant pe care îl cauți în călătoriile tale. Restaurant mic, deloc cochet, localizat departe de aglomerația din centru și care servește o mâncare de te lingi pe buze.

Serios, e genial. Dacă poți să treci peste ideea că localul nu arată foarte bine (dar e curat) și vrei să mănânci ceva bun și pe săturate, asta e destinația ta. Comanzi ciorbă de burtă și servirea se face în maxim 5 minute. Totul merge repede!

Ciorba de burtă e cremoasă și ușor grasă, așa cum ar trebui să fie orice ciorbă de burtă. Vine însoțită de smântână de casă, mujdei de usturoi și pâine de vatră. La Prima am mâncat pentru prima dată o ciorbă în care nu a trebuit să pun oțet și piper ca să o potrivesc de gust.

Ca să fie treaba treabă, ospătarul vine și îți mai pune câteva polonice după ce ai mâncat tot din farfurie (sau îți lasă de la început pe masă recipientul cu ciorbă ca să te servești cât ai poftă). E atmosfera aia “ca la mama acasă” pe care nu ai cum să nu o apreciezi. Alte recenzii scrise pe Foursquare aici.


Înțeleg că tot pe acolo gustul ciorbei și la Kon Tiki (Sibiu), doar că localul ar fi puțin sub cel de la Prima. N-am ajuns acolo dar timp este. Dacă ajungeți pe acolo să reveniți cu impresii, sunt tare curios.

ciorba-de-burta-sibiu-prima-kon-tiki

ciorba-de-burta-sibiu-prima-kon-tiki-00

  8Comments

 1. Alin   •  

  Am la Kon Tiki, nu se compară cu ceea de la Prima, iar localul arată rău……🙂

  • rivi   •     Author

   adică mai bună sau?

 2. Flavius   •  

  Eu am mancat la Kon Tiki si mancarea a fost foarte buna .

 3. Alin   •  

  Adică e mult mai bună la Prima.

 4. Malin   •  

  KonTiki a fost pentru multi ani un loc de referinta in Sibiu. Am mancat destul de des acolo ciorba de vacuta ca mie nu-mi place cea de burta, insa am inteles ca la KonTiki s-a cam stricat treaba dupa ce le-a plecat bucatarul principal.
  Oricum KonTiki nu e nici pe departe lux, in sensul ca interiorul aducea a crasma ordinara a anilor ’80, dar mancarea si servirea inca erau ireprosabile in urma cu vreo 7 ani.

 5. Dan   •  

  Kon Tiki este peste Prima la ciorba de burta. Ca sa va convingenti mancati la ambele localuri. Ambele sunt la limita dintre birt si restaurant. Daca insa cineva stie alta ciorba de burta mai buna prin tara decat in cele doua localuri sa scrie aici. Eu nu fac reclama ci sunt doar un simplu consumator. By the way… din Brasov: unde cea mai buna ciorba de burta este la Ceasu’ Rau, insa portia este mica si nu se compara cu cele din Sibiu.

 6. Madalin   •  

  Era bine sa scrii si cat ai platit, ca sa ne facem o idee si de preturi 🙂

  • rivi   •     Author

   sincer nu rețin. Mi-am făcut un prost obicei de a nu fii atent la preț dacă mâncarea mi-a plăcut foarte tare. Plus servirea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.