Și voi spălați geamurile doar de Paște?

Vin sărbătorile, hai să cumpărăm din toate câte ceva să nu cumva să ducem lipsa. Luăm cu asalt supermarketul, suprapopulăm frigiderul și stresăm portofelul doar pentru că-i sărbătoare. Că masa trebuie să fie încărcată și că, vezi Doamne, magazinele vor fi închise.

În realitate treaba asta contează foarte puțin. Până la urmă, Paștele sau Crăciunul se desfășoară pe parcursul unor zile la fel ca oricare altele. Tot 24 de ore amărâte, timp în care mâncam tot trei mese și dormim tot undeva pe la vreo opt.

Magazinele sunt închise o zi. O zi! O pâine și-o apă în plus și treaba-i gata.


Ce rost are să cumpărăm mai multe? Ce rost are să ne agităm aiurea?

Probabil pentru că așa am crescut. Eu simt că ne (sau mă) adaptăm ușor-ușor vremurilor, dar poate într-un ritm prea lent. Bine că am renunțat la oribilul obicei de a ne lua haine noi doar pentru că vine Paștele. Răsturnăm în schimb casa cu curul în sus pentru o curățenie mai sănătoasă, că așa-i tradiția.

Eu spăl geamurile doar de Paște cred. Fuck it, nu-mi pasă de cum sunt geamurile. Dat cu aspiratorul și șters praful?! Oricum fac asta săptămânal, ce sens are să trag mobila de la perete? O copilărie întreagă îmi apasă pe umeri, credeți-mă.

Eu am redus astea muuult, dar sunt femei care încă muncesc trei zile pentru o zi de Paște.


Trebuie să ne dezobișnuim de frecușul ăsta generat de sărbători. Să lăsam de-o parte ce zice și ce crede lumea și să ne facem ziua așa cum credem de cuviință. Să începem să ne așternem așa cum ne dorim să trăim, nu cum vor alții să o facem.

Cumpărăm prea mult și evident aruncăm mai mult. Facem curățenie de parcă abia ne-am mutat într-o casă recent eliberată de paraziți. Ne pierdem în detalii și n-apucăm să ne bucurăm de ziua suplimentară liberă de la stat.. de stat.

Paște fericit, mă duc să spăl geamurile!

9 Shares:
3 comments
  1. Sunt partial de acord cu tine. Daca faci aceleasi lucruri ca de obicei ( mancat aceeasi mancare, fara putine pregatiri ) parca nu simti ca e sarbatoare. Vb din punctul de vedere al cuiva, care nu a apucat sa faca mari pregatiri si nu prea simte ca e sarbatoare 😉

  2. Eu n-am spalat nici acum. Bine, sunt chiar jegoase. Abia am renovat si joi am terminat. Abia azi am curatat un pic in stanga si in dreapta.

    Dar e bine si dupa sarbatori sa facem curatenie. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.