Să vă spun de ce m-am decis să merg la vot

M-am hotărât, duminică mă duc la vot. Sunt total pe lângă fenomenul politic și eram destul de croit să nu merg duminică, dar m-am răzgândit. Să vă spun de ce. 

Am votat doar de două ori în viața mea și de fiecare dată atunci când am știut ce vreau, sau ce nu vreau. Am votat pro Băsescu și cu Iohannis. O dată că n-am înțeles de ce-l voiau toți jos pe Băsescu și-odată că.. muie Ponta.

Acum voi merge la vot pentru Cioloș. Omul mi se pare fix ceea ce trebuie în poziția aia. Își face treaba precum un manager, nu precum un politician. Are un plan pe care îl urmează, e transparent și vorbește prin fapte.

Îmi place mult mult de tot inițiativa GovITHub. “Programul aduce tineri din mediul efervescent al start-up-urilor și din cel de business într-un cadru instituțional, pentru a găsi soluții tehnologice de simplificare și digitalizare a administrației.” Scopul?  Creșterea calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.

Apoi am văzut ce a fost în emisiunea de pe Antena 3. Cioloș FTW.

Gata, merg la vot!

Îl vreau pe omul ăsta un mandat întreg. Vreau să-l văd că duce treaba la bun sfârșit. Vreau să ne arate că se poate și altfel. De asta merg la vot.

USR și PNL au anunțat că-l susțin pe Cioloș dacă vor ieși învingători după ziua de duminică. Nu am înțeles de aș avea neapărat încredere în USR și nici nu cred că PNL e mai breaz decât alt partid cu istoric.

Voi alege totuși USR. Asta pentru că aduc un vibe nou și că toți de pe lângă mine jură că-s altceva. Pentru Cioloș, dar și pentru că m-au invitat la un face-to-face cu candidații (la care nu m-am dus totuși), le voi da o șansă.


Am ales să scriu articolul ăsta pentru că-s mulți ca mine, aiuriți și fără dorință de a merge la vot. Pe altă parte sunt conștient că părerea mea poate influența opinia unuia dintre voi, și, după cum știți, fiecare vot contează. Go Cioloș!

25 Shares:
5 comments
 1. Nu pot sa cred ca unul ca tine(multi de altfel) nenorocește un popor întreg. Cum poti spune ca ai votat pro marinar doar fiindca nu înțelegeai de ce ceilalti oameni nu-l voteaza?

  Trist…degeaba s-au jertfit unii in urma cu câțiva ani.

  1. Nu am înțeles de ce-l voia toată lumea jos, și da, am ales. Dar asta cu politica oricum e complicată și mulți votează în necunoștință de cauză. Interesant e că eu, spre deosebire de ceilalți, votez doar când am o părere. Altfel nu mă duc.

 2. Deci nenea Sole e putin frustrat, nu e vina lui, doar ca nu intelege cum stau lucrurile.

  Si eu am votat tot Basescu si nu ma feresc sa o spun si as face-o din nou, pentru ca a fost singurul care s-a implicat in multe. Pe vremea lui multi baroni au ajuns la parnaie si mai ajungeau daca statea cativa ani presedinte. In fine, ar fi multe de spus, am votat si cu Iohannis pentru ca nu l-am suportat niciodata pe Ponta si mai ales pe cei din spatele lui. Acum am votat cu PNL si multi din cate vad eu au facut asa, nu stiu cum naiba de au strans atatea voturi, sincer sunt tare dezamagit ca poporul asta nu invatat nimic in anii astia cand totul parea ca se indreapta spre bine sau spre normalitate mai bine zis…

  1. m-am uitat zilele trecute la România TV. cat tata a fost pe la mine, spre 60 de ani omul, se uita numai acolo. Nu vrei sa știi cata propaganda se poate face pentru un partid…

 3. Te cred, tata se uita mult pe B1 si are o parere foarte buna despre PSD, deci cred ca am gasit explicatia, prostim poporul cu televizorul…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.