Spuneți-mi cum să fentez ofertele scumpe de internet pe mobil în roaming

În câteva zile plec în Barcelona și am nevoie de internet pe mobil în roaming. Problema e că ofertele de pe abonament la Orange nu mă încălzesc pe deplin și aș vrea să știu dacă e vreo soluție pe care nu o văd eu ca să fentez sistemul.

În 2011 când am ieșit prima dată din țară am mers fără internet pe mobil și mi-a părut al dracului de rău. Pentru orice search pe Google trebuia să alerg după un hotspot care nu a fost niciodată ușor de găsit. Nu tu o știre, nu tu o verificare de rutină pe facebook. Un Google Maps, o alună..

De atunci mi-am zis că nu mai merg fără internet prin străinătățuri și așa am făcut. Niciodată n-am plătit prea puțin dar acum vacanța e mai lungă și parcă nimic nu se potrivește prin ofertele de la Orange. Stau 8 zile și variantele sunt așa: 100MB la 5 euro sau 500MB la 20 de euro. Ambele variante par interesante dar termenul de valabilitate a ofertei este super scurt. Prima e valabilă 24 de ore, în timp ce a doua variantă e valabilă 5 zile. Oricum aș face calculul nu ies sub 30-35 de euro ceea ce este extrem de mult.

Acum m-am gândit să îmi iau o cartelă de pe acolo dar telefonul e codat în Orange așa că ar cam pica și varianta asta. Ar mai fi o variantă să-l decodez dar nu știu dacă e rentabil. Timp aș mai avea.

Ce-i de făcut? Ajutați-mă cu o idee. Voi cum faceți când plecați în străinătate? Să fac rost de un router mobil 3G. Dar merge cu o cartelă de acolo sau și alea sunt codate? Aveți idee de ceva oferte bune pe cartelă preplătită?

16 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.