Cum sună, Neymar Balon de Aur in 2016?

17 goluri şi 7 pase de gol în 16 meciuri sezonul ăsta pentru Neymar care creşte de la zi la zi transformându-se în jucătorul la care toţi fanii catalanilor visează. Sunt sigur că Neymar va fi Balon de Aur într-o zi, întrebarea este, cât de ciudat ar fi să-l vedem pe Neymar câştigând trofeul încă de anul ăsta?

De când şi-a băgat FIFA nasul în acordarea premiului de “cel mai bun fotbalist al lumii”, concursul a devenit mai mult ca niciodată unul de popularitate. Deghizat sub forma unui “balon de aur”, trofeul nu este oferit jucătorului ce a câştigat cele mai multe trofee şi nici celui care a obţinut cele mai mari succese cu echipa naţională. Totul ţine de impresia lăsată la nivel individual de jucător pe parcursul unui an.

Ok, e nevoie de performanţele unei echipe întregi ca jucătorul să poată fi în lumina reflectoarelor dar nu e suficient. Sunt multe astfel de exemple şi mă gândesc că n-are rost să insistăm aici. Pe acelaşi principiu aş vrea să înţelegem faptul că trofeul nu se acordă nici celui care înscrie cele mai multe goluri. Din nou, poate fi o consecinţă, dar nu e o condiţie.

Ar fi imposibil să ia Neymar Balonul de Aur?

Imposibil nu, dar improbabil da. Şi mă refer strict la ce se poate întâmpla anul ăsta, pentru că sunt convins că în următorii 2-3 ani sunt toate şansele. Jucătorul s-a adaptat excelent la fotbalul din Europa, e euforic şi joacă fotbalul cu o plăcere pe care n-am mai văzut-o de la Ronaldinho încoace. Acum se află cumva în conul de umbră pe care Messi îl produce pe Camp Nou, dar cu siguranţă lucrurile se vor schimba.

Cifrele lui Neymar sunt excelente şi jocul merge senzaţional în special de când Messi este accidentat. A fost un test al maturităţii pe care Neymar trebuia să-l treacă ca să dovedească tuturor că se poate numi succesor al lui Messi pe Camp Nou, şi la nivel modial în calitate de “cel mai bun fotbalist al lumii”. Ai văzut ultimul lui gol? Acolo talentul face diferenţa.

Este popular, are intreaga Brazilie la picioare şi pare să deţină formula necesară pentru câştigarea celui mai râvnit premiu individual din fotbal.

Pentru anul ăsta probabil Messi rămâne favorit. A avut un an de excepţie cu rezultate pe măsură atât la nivel de club, echipă naţională cât şi individual. Este iubit şi adulat de-o lume întreagă. De la venirea lui Suarez pe Camp Nou îşi asumă din ce în ce mai des rolul de coordonator, post pe care probabil că-l vom vedea din ce în ce mai des o dată cu înaintarea în vârstă. Cu toate că acum este accidentat, cred că este foarte greu să piardă titlul de anul acesta.

[alert type=”success” close=”true”]Mingea creată de Nike pentru anul acesta competiţional[/alert]

Cu Ronaldo se întâmplă ceva după părerea mea şi sper să fie nimic altceva decât o pasă proastă. Este din ce în ce mai inconstant, lucru care se întâmplă de obicei cu jucătorii foarte tineri sau cei trecuţi de apogeul carierei. A făcut 30 de ani dar nu vreau să mă gândesc că aşa începe decăderea unui jucător senzaţional. Îl văd din ce în ce mai des declarat de media ca fiind “flop of the game”, cu meciuri în care nu-i ies multe driblinguri în faze importante, incursiuni rare prin careul advers şi multe şuturi puternice care trec pe lângă buturile porţii adverse.

A avut şi Messi un an în care cam dormea pe teren. Pe vremea lui Tata Martino cred. Repet, sper că e ceva trecător. Sunt sigur că nu e doar o impresie. Altfel, cifrele lui sunt în continuare senzaţionale şi mă aştept să fie în topul celor trei aleşi pentru Balonul de Aur, dar sincer îl aştept pe locul 3.

Lucrurile se mai pot schimba. Jucători senzaţionali trebuie luaţi în calcul. Avem Suarez, Lewandowski, Sanchez, Ibrahimovic sau Aguero care pot reprezenta oricând surprize plăcute.

 

8 Shares:
2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.