Supraviețuitorul la Pro Tv. Primele impresii

Aseară am gustat pentru prima oară Survivor în variantă românească. Produs de Pro Tv, cu siguranță singura televiziune autohtonă ce poate duce un asemenea show, Supraviețuitorul a livrat corespunzător. Notez pilotul cu 7, ceea ce, credeți-mă, e notă bună.

Pentru mine impactul a fost unul ciudat dar recunosc că am greșit abordarea. Am făcut exact ceea ce face românul atunci când ajunge pentru prima dată într-o țară străină. Compară.

Și e ok când compari frumusețile locului, mâncarea sau oamenii. Când nu te poți abține și compari prețurile la nesfârșit, riști să-ți strici toată buna dispoziție. Așa că tot ce-ai de făcut e să treci peste.

Dragoș nu e la nivelul lui Jeff și probabil nici nu va fi. Regizorii de montaj fac o treabă bună, dar cei obișnuiți cu show-ul american sunt sigur că au sesizat diferențele. Și credeți-mă, sunt destule.

Lucrurile ăstea sunt pe undeva normale. Sunt convins că e vorba în primul rând de un buget infinit mai mare de care dispune CBS, postul producător din State. Apoi vorbim de experiența americanilor în producția unui show ce a înnebunit nu numai America, ci o lume întreagă. Apoi Jeff este savuros. Iubește jocul și este alături de concurs de 15 ani. Și asta spune multe.

În caz că sunteți curioși, ce-am spus acum câteva luni în articolul ăsta e încă valabil.

Ce mi-a plăcut la Supraviețuitorul

Pro-ul a cumpărat drepturile francizei așa că modificările aduse sunt convins că sunt foarte stric monitorizate. Din punctul ăsta de vedere emisiunea arată bine.

Oamenii sunt pe plajă, la dracu în praznic. Peisajele sunt de revistă.

[alert type=”error” close=”true”]Poate te interesează și: Kit Supravietuire Bear Grylls[/alert]

Se menține ritmul de joc și programul “competițional”. Concurenții sunt din toate categoriile de vârstă și cu meserii diversificate. Deja se profilează câteva personaje. Mi-a rămas în cap tipul cu barbă din echipa albastră (guraliv), tipa cu sânii mari și pisica ce a început să plângă la nici 12 ore de stat pe insulă, cum că e greu și că vrea acasă.

Prima probă a fost destul de basic, dar am avut puzzle. Și n-a arătat rău. V-am spus că am pretenția ca recuzita să nu fie ieftină. Deranjează ochiului, nu de alta.

Așteptări de aici încolo

Dacă aveți impresia ca episodul a fost destul de sec, să știți că e normal. Pentru mine, Survivor e genul de emisiune care începe să mă prindă pe măsură ce trec zilele pe insulă. Între timp trebuie doar să-mi găsesc favoriții. Întâi culoarea tribului și apoi individualitățile.

Sunt nerăbdător să văd prima probă clasică în Survivor. Licitația?! Sau proba focului la consiliu. Reuniunea cu cei dragi din familie. 🙂

Sper ca Pro-ul să nu o dea într-un show emoțional cu povești de viață. Sper ca Dragoș să se mai destindă puțin și să fie mai implicat. Aș vrea deasemenea să nu-mi mai dau seamă că citește regulamentul probei ca pe o poezie (serios, m-a zgâriat puțin).

Și nu în ultimul rând, vreau să aud cât mai puține înjurături. Deloc dacă se poate. Și așa mi se pare destul de dubios că mă uit la Survivor în limba română.


Hai să vedem, vouă cum vi s-a părut? Aș fi curios să aud atât impresii ale fanilor mai vechi cât și a celor care abia se familiarizează cu formatul emisiunii.

3 Shares:
4 comments
  1. Vor scoate emisiunea daca nu da rezultate mai mari de audienta..

    Au bagat 3mil./euro in emisiune, dar au facut 23% share ~ ProTV se astepta peste 40%, pana si Jocuri de celebritate, o emisiune noua, a scos o audienta mai mare, iar emisiunea este ieftina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.