Tabletele sunt pe moarte

Vânzările tabletelor sunt în scădere, un prim semn că piața începe să se satureze după un boom de început venit cumva în urma curiozității de a încerca un dispozitiv nou, un device inteligent ce nu e nici telefon dar nici laptop, dar care odată părea să umple golul dintre cele două.

În noiembrie scrisesem că-mi vând tableta pentru că nu-i găsesc un rol real în viața mea și rămân la aceeași părere: tableta este o chestie de nișă.

Telefoanele au devenit natural mai mari în ultimii ani așa că tabletele de 7 inch de exemplu au rămas ușor ușor fără piață, în același timp laptopurile tind să devină tot mai puternice la dimensiuni tot mai mici: și mai ușoare, și mai subțiri.

Rolul tabletei

Tabletele rămân și ele puternice, cu o autonomie mult peste cea a laptopurilor și cu calitatea de a fi la fel de intuitive precum orice telefon modern. O folosesc în continuare navetiștii și părinții care vor să dea copilului un dispozitiv care sa le capteze atenția dar care să nu fie un telefon.

Rămân în horă gamerii ce-și doresc un ecran mai mare pentru jocuri și designerii ce se pot folosi de stylus pentru desene precise.

Cele mai bune 3 tablete de pe piață la început de 2016? Păi ar fi: Apple iPad Air 2Samsung Tab S2 și Apple iPad mini 4.

4 Shares:
10 comments
 1. Huehue, știm, știm deja povestea: “iphone killer”, Apple va da faliment. Aceleași știri alarmiste de câțiva ani și totuși iphone vinde la fel de bine.
  N-am tabletă, dar nu cred că va dispărea așa de curând. Chiar dacă o va cumpăra doar părinții și navetiștii.

  1. de data asta vânzările spun că se duce în cap afacerea. Nu știu dacă o să dispară, dar sunt sigur că nu a fost gândită treaba ca fiind doar o chestie de nișă, așa cum tinde să devină.

   1. îți zic eu ce-o să dispară: blackberry și nokia. Pentru că au fost atât de proști și căpoși, că n-au înțeles că Android sau iOS. Și nu mai au clienți.
    Tabletele încă au.

 2. Eu vreau să-mi iau una super ieftină, să văd serialele când sunt pe drum…Gen, când mă duc acasă, fac 5 ore de mers cu autobuzul… E o idee bună, no?

  1. mi se pare gadgetul perfect pentru activitatea ta, cu o singură completare: ar trebui să fie o tabletă cu un ecran bun ca sa te poți bucura de calitate video pe filme. succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.