Temperatura optimă a camerei pe timp de iarnă

Pentru că am avut de multe ori discuții de genul cu colegii și prietenii mei, am căutat puțin să văd care e considerată temperatura optimă într-o cameră. Ei bine, pe timp de iarnă, temperatura recomandată este de 21 de grade.

Observatorul de sănătate publică “West Midlands” din UK spune că temperatura camerei ar trebui să fie de 21 de grade. Nimic surprinzător. Probabil, dacă ar fi trebuit să aleg o valoare, și aș fi vrut să fiu safe, aș fi mers tot pe 21.

Tot ei recomandă să nu trecem de 24 de grade, dar nici sub 18 grade în încăpere, ultima fiind valabilă inclusiv pentru camerele în care nu petrecem foarte mult timp pe parcursul zilei.


Personal prefer ceva mai cald, că-s friguros de fel.

În dormitor am în principiu 22 de grade. Mai scade la 21, mai crește spre 23, în funcție de temperatura de afară și de cât sunt de atent la centrală. Cam ăsta e dezavantajul de a nu avea un termostat montat. Probabil că ar trebui.

Voi câte grade aveți în cameră iarna?

[yop_poll id=”1″]
1 Shares:
4 comments
  1. În camera în care am calculatorul e temperatura un pic mai mare. Pereții sunt la 20-21 de grade, doar cel exterior este la 18 grade pe care sper să îl izolez în curând…

    1. n-am avut un termometru să verific exact asta, dar aseară verificam cu palmele temperatura pereților și părea o diferență chiar mare între cei exteriori și cei interiori. Well, in casa in seama ca ai pe la vreo 24?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.