This is Brașov: Două vorbe despre filmuleț

Imposibil să nu fi văzut filmulețul cu Brașovul care este peste tot pe internet zilele astea. Articolul ăsta este mai mult așa, să păstrez video-ul pentru vizionări viitoare, dar aș vrea să scot în evidență și două vorbe.

Lumea văzută prin “ochiul” dronelor

De când cu dronele văd tot mai multe cadre, fie ele fotografii sau în format video, cu perspective înainte imposibil de realizat și care ne redau o realitate parcă mult mai frumoasă asupra locurilor aflate în focus. Un lucru e cert, Brașovul de sus e irezistibil. Mi-ar fi plăcut să văd cumva reacțiile pe video a celor plecați din Brașov. Sunt sigur că aș fi văzut câteva lacrimi, dacă nu, măcar niște ochi umezi.

Filmul este făcut de thisisbrasov.com în 3 săptămâni cu ajutorul unei drone DJI Phantom 3 Professional.

Mai mult decât vizual

Cu toate astea videoclipuri de genul sunt multe pe net. Diferența aici o face muzica și vocea de peste imaginile trase în 4K. Senzația nu ar fi fost nici pe departe aceeași dacă nu ar fi sunat ca o poveste. Dă drumu la video fără sunet și ai să vezi despre ce vorbesc.

Cred că dacă am face un astfel de video pentru fiecare oraș sau zonă din România ar fi mult mai mult decât a reușit Udrea în perioada în care conducea turismul în România.

Și, cum mă întreb de multe ori, cine naiba se “obosește” măcar să dea dislike la un astfel de video pe youtube?

13 Shares:
4 comments
  1. Alex, iti multumesc pentru articol si pentru explicatia data dsepre filmulet pe intelesul tuturor. Te-am cunoscut cu acesta ocazie si am descoperit cu placere ca avem in comun o pasiune pentru acelasi club de fotbal 🙂 O zi faina si continua sa faci ce-ti place, iti multumim ca promovezi Brasovul ori de cate ori ai ocazia prin articolele scrise de tine… Multa bafta! Danny

    1. munca ta merita toata aprecierea. Sunt sigur ca ai si alte proiecte in pending. Le astept!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.