Ai un smartphone, ai probleme cu trezitul și nu ai o alarmă inteligentă instalată? În cazul ăsta îți propun Timely. Este aplicația care-mi dă trezirea de câțiva ani deja și are câteva calități ce pentru mine contează enorm.
N-am putut folosi niciodată alarma nativă a telefonului indiferent de modelul de telefon folosit. E drept că o dată cu trecerea timpului a avansat ușor și aplicația preinstalată pe telefon, dar de fiecare dată am găsit în store o alternativă mai bună.
Cea mai mare problemă la alarmele clasice e că poți opri (din obișnuință) alarma fiind mai mult sau mai puțin conștient de chestia asta. Alarma off, somn on. De aici și obișnuința unora să pună cinci alarme, zece alarme ca să fie sigur că nu ratează partea cu trezitul.
De exemplu pe alarma de la Samsung pot seta snooze doar de trei ori la intervale de cinci minute. Dacă presupunem că sunt mai leneș de atât, atunci am pus-o. Alarma se oprește pur și simplu.
Alarmă cu calcul matematic?
Noroc că există alternative. De exemplu Timely, are o opțiune de a nu putea fi oprită definitiv decât după ce faci un simplu calcul matematic. Pentru asta garantat trebuie să fi cu ochii deschiși și cât se poate de conștient. Dacă calculul ți se pare o metodă prea dură pentru prima oră a dimineții, atunci ai varianta mai simplă, unde trebuie doar să potrivești niște forme geometrice. Nimic complicat.
Unde mai pui că aplicația a fost între timp cumpărată de Google și că arată superb, lucru deloc de lepădat. Poți decide la câte minute să sune după snooze și să micșorezi durata de snooze la folosiri repetate.
Variante sunt mai multe în Google Play (din câte știu pe iOS nu este disponibilă), totul este să alegi ce ți se potrivește cel mai bine.
Eu am ales așa prin 2013 (dacă nu mă înșel) și de atunci am rămas loial aplicației. Că-mi convine sau nu, alarma reprezintă sunetul cu care-mi încep fiecare dimineață, deci a trebuit să-i dau puțină importanță.
Tu folosești alarma nativă a telefonului sau ai o altă aplicație favorită?
11 comments
Eu recunosc, nu prea stau in alarma, daca stiu ca trebuie sa ma trezesc, la primul sunet auzit am si sarit din pat. In acest caz, o alarma default este suficienta, sau ceva sa faza putin zgomot.
Tin minte, am avut o perioada in care foloseam telefizorul pe post de “desteptator”. Era setat sa se deschida la ora “X”, dar nu avea posibilitatea sa scoti zilele si era neplacut in weekend sa te trezesti la 7 cand ai fi preferat sa mai dormi.
Destul de misto aplicatia descrisa de tine, am auzit si eu de ea. Daca nu confund are si optiunea cu poza, faci o poza intr-un anumit loc, si ca sa se opreasca trebuia sa faci aceeasi poza …. asta e cam “crunt” din punctul meu de vedere :)).
Have a nice Day.
Aia cu televizorul e bună până la un punct. Am încercat și eu dar nu-mi place, chiar dacă pot seta liniștit să nu-mi “sune” în weekend.
E altă aplicație cu opțiune de poză, dar e cruntăăă :))
Nasol e ca nu e sanatos deloc sa ti pe langa tine mobilul mai ales noaptea cand dormi. Din nefericire multi dintre noi au inlocuit banalul desteptator cu un smarphone … si nu cred ca e cea mai buna solutie. Partea buna era la telefoanele vechi ca si daca le inchideai alarma aia suna la ora la care era setata … la smarfioanele astea nu mai tine vrajala. As recomanda totusi un desteptator clasic iar telefonul sa fie inchis si lasat prin alta camera macar noaptea. 🙂
și dacă îți spun că dorm cu el sub pernă? 🙂
Ai venit la fix :* eu foloseam aplicatia din telefon, si astazi, desi am dat snooze, nu a mai sunat deloc 😐 M-am trezit cand mi-am dat seama ca e lumina afara (trebuia sa ma trezesc la 6) :)) noroc ca era vorba doar despre un curs la facultate. Deci, iti multumesc pentru solutie :*
Eiii, super. Sa-mi spui daca te simti mai linistita dupa ce o instalezi/folosesti cateva zile 🙂
Trebiie sa recunosc, a functionat la inceput matematica, dupa o luna am inceput sa adun si sa scad in somn:(. Am si desteptator clasic insa o deranjeaza pe sotie, iar tv-ul il pun degeaba, cand se aprinde stiu exact unde e telecomanda.
ești prea obosit man :))
Eu folosesc I can’t wake up. E similara cu Timley, insa poti configura de la unul pana la opt task’uri pe care sa le faci. De la calcule matematice la corelarea de orase cu tari.
Haha. Imi place ideea cu orașele cu țările. o să verific 🙂