Trei motive pentru care Netflix nu va rezista în România

Da știu, ați văzut prea multe știri cu Netflix în ultimele 12 ore ca să mai intre încă un articol și de la mine, așa că încerc să fiu scurt. Vestea că Netflix vine și în România (de ieri e disponibil în alte 129 de țări, nu au venit ei special la noi) era așteptată și cred că este doar un pas spre normalitate, spre civilizație, o civilizație pe care rămâne de văzut în ce măsură suntem pregătiți să o îmbrățișăm acum.

Îmi place să încerc tot ce este mainstream (sunt hipster probabil). Văd multe ore de filme și seriale deci nu văd cum să nu încerc pentru o lună măcar serviciul oferit de Netflix. Îmi place planul lor cu 9.99€ pe lună, calitate HD și poți rula streaming-ul pe două dispozitive în același timp ceea ce e mai mult decât suficient pentru un utilizator normal.


Cu toate că este pe buzele tuturor, eu nu cred că Netflix va rezista prea mult în România și asta din mai multe motive.

Românul încă nu se simte confortabil să-și lase pe internet datele de pe card și ai dracu’ ăștia nu-ți pun la dispoziție plata cu sms, factura Orange sau filelist coins strânse pe torrent de-a lungul timpului.

Din cauza contractelor de exclusivitate încheiate cu anumite televiziuni, unele seriale nu sunt disponibile în Ro deși cei din US le văd. Cazul lui House of Cards din câte înțeleg. Unde mai pui că acum nu ai nici subtitrare disponibilă în limba română.

Și totuși motivele de mai sus ar fi ușor trecute cu vederea dacă de mâine n-am mai avea posibilitatea să piratăm totul atât de ușor: HD, 1080p, cu sub realizat într-o jumătate de zi de Veverita_bc sau Avocatul31, și cel mai important, e gratis și le găsești pe toate la un loc. Ce dacă nu e sănătos, ce dacă subtitrarea nu e perfectă sau dacă nu e așa comod precum Netflix?! Zic și eu…

Mi-ar plăcea ca lucrurile să se schimbe, dar nu cred. Personal aș plăti pentru un astfel de serviciu (în situația dată) dacă aș găsi varietatea de pe torrente.

PS: aparent avem acces și la Hulu 🙂

9 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.