Suntem pe ultimul loc în Europa la numărul de donatori de sânge. Ofer două vouchere pentru analize

Suntem pe ultimul loc în Europa în multe alte clasamente, deci nu e o noutate, dar în majoritatea cazurilor nu este ceva ce am putea face noi. De data asta putem schimba ceva foarte rapid doar mergând să donăm sânge. Zilele trecute Clinicco a pus la punct o acțiune de donare în urma căreia s-au strâns aproape 40 de litri de sânge.

80 de brașoveni au donat sânge în cadrul campaniei

Este vorba de a doua ediție a campaniei de donare de sânge “Donează sânge! Împreună pentru viața”, organizată de două ori pe an de către Spitalul de Cardiologie Clinicco împreună cu Hiperdia și Centrul de Transfuzii Brașov: în aprilie de Ziua Mondială a Sănătății și în septembrie, de Ziua Mondială a Inimii.

Vă spuneam că suntem pe ultimul loc în Europa și la capitolul ăsta. Ca să înțelegeți, conform Institutului de Hematologie, doar 1.7% dintre români sunt donatori, comparativ cu țările din vârful clasamentului care ajung și la 6.8%.

Este o diferență foarte mare și îngrijorătoare ținând cont că “sângele nu poate fi fabricat, nu se poate cumpăra, atunci când cineva are nevoie de o transfuzie, singura soluție este donarea”, așa cum ne spune și Mihaela Gabor Naidin, director marketing Clinicco Brasov.

Ofer două vouchere pentru analize

Știu că un share nu ajută cu nimic celor care au nevoie de sânge dar cu siguranță este un mod de a ne asigura că mesajul ajunge la cât mai mulți. Acestea fiiind spuse am două vouchere pentru voi: Hiperdia oferă un voucher în valoare de 150 de lei pentru un set de analize de sânge, în timp ce Clinicco dă un voucher de 150 de lei pentru un consult cardiologic + EKG.

Tot ce trebuie să faci este să dai un share la articol pe facebook și să lași un comentariu mai jos pe blog cu voucherul pe care ți-l dorești. Dacă sunt mai mulți doritori, duminică la prânz trag la sorți un câștigător pentru fiecare voucher.


Eu sunt ușor subnutrit și nu mă calific pentru donare, ca să nu mai zic că sunt terifiat de ace și sânge, dar eu știu că nu sunteți toți ca mine. Mergeți și donați!

Update Avem câștigătorii cu ajutorul lui random.org: Angi (Hiperdia) și Cristina Coboreanu (Clinicco). Vă contactez pe mail pentru detalii. Mulțumesc și celorlați pentru participare și nu uitați: donați sânge!

1 Shares:
10 comments
 1. Stai linistit, nu esti singurul care nu poate dona, “Esti prea slab.”

  Doresc participarea la acest concur pentru voucherul de analiza. 🙂
  Here we go.

 2. Am frică de spitale și analize :)) de asta nu am încercat să donez.. Oricum, faină ideea. Dau și eu share să afle lumea.

  1. Suntem tineri, mai incolo vrem nu vrem ajungem pe acolo. Sa speram ca se va intampla rar si cat mai tarziu. Mersi pentru share 🙂

 3. As dori , eu , acel voucherul de la Hiperdia. Deasemenea , nu esti singurul cu frica de ace … Dar pentru a putea salva viata cuiva , putem trece si peste aceasta frica. ^_^ (Ma refer in general)

 4. La capitolul subnutriti ma incadrez si eu, dar cred ca promovarea ajuta in foarte multe situatii si de ce nu intr-o campanie de donare de sange. PS: doresc voucherul oferit de Hiperdia

 5. Am donat de multe ori sange, iar in orasul meu mereu se doneaza. Acum nu stiu ce se intampla, dar mereu au fost campanii de donare, iar cand cineva a avut nevoie de sange s-a facut campanie locala si s-a rezolvat.

 6. E de laudat campania ,eu nu mi-am mai facut analizele de vre-o doi ani si asta din lipsa fondurilor Cas si a ducerii de nas de catre medicul de familie: “”Iti dau luna vitoare sa faci anlizele de sange ca nu am timp sa iti scriu o trimitere!” sau : “”Ai fost sa intrebi la laboratoare daca au fonduri ?

  Doresc setul de analize de sange,multumesc mult .

  Sper ca sunt sanatos nu mi-e teama de ace si nici de a dona sange!

 7. Buna. Imi doresc voucherul de la Clinico pentru mama mea. Foarte buna campania. Sper sa stimuleze oamenii sa doneze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.