Două idei și un ghid mișto pentru EURO

Mai sunt câteva zile până la startul competiției din Franța. Sper la un campionat frumos, fără surprize multe (nu mai vreau o altă Grecie) și neapărat fără incidente d’ăstea. Mă aștept la meciuri plictisitoare de la galbeni dar care să ne aducă o calificare din grupe, să avem cu ce ne mândri și noi câțiva ani de acum încolo.

M-am uitat la lotul Franței și sunt convins că am lua bătaie și cu echipa lor de neconvocați, dar visăm, suntem un popor optimist ce mama dracului. Poate îi batem pe albanezi și o punem de-un egal cu Elveția.

În altă ordine de idei The Guardian a făcut cu ajutorul jurnaliștilor din țările participante un ghid foarte mișto cu detalii despre toate loturile participante la EURO 2016. Despre România a scris Lipovan și zice bine (din context) cum că deși avem o apărare bună cu două goluri luate în 10 meciuri, România lui Iordănescu nu pare să aibă un plan B. Bunicei în apărare dar mijlocul lasă de dorit.

Aș mai adăuga eu că echipa asta a noastră este alcătuită din cel mai slab lot de când mă uit eu la fotbal. Practic nu avem niciun jucător cu care să ne mândrim. Sau tot Hagi?!

Alte idei personale după ce am aruncat un ochi pe ghid:

  • Anglia nu are fundași centrali de calitate iar în mijloc au nevoie de Alli în formă că altfel nu le ajunge mingea în față. Pe Rooney l-aș juca pe bancă uitându-mă pe lista de atacanți;
  • Țara Galilor cu Bale în echipă are un lot mai tare decât Portugalia lui Ronaldo;
  • nu știu de ce dar mă așteptam ca Germania să arate mai bine dpdv a lotului;
  • gluma Europeanului: Tomáš Rosický convocat la națională!
  • Belgia are lot de finală. Ați văzut ce mijloc promit?!
  • Spania ușor-ușor nu mai arată bine. Aș paria că nu ajung în semifinale;

Ce ziceți, facem figura la EURO? 🙂

9 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.