Unde am băut sangria bună în Barcelona

Mai citisem, mai auzisem dar nu băusem sangria până să merg în Barcelona. O dată ajuns în Catalunia, cred că am băut mai multă sangria decât bere în cele 8 zile petrecute printre spanioli. Răcoritoare, aşa de vară.

Practic sangria este o băutură răcoritoare de origine spaniolă pe baza de vin. Nu cred că există o reţetă standard de sangria, nu de alta dar cam în câte locuri am încercat, cam de tot atâtea gusturi am dat. Se face din vin roşu sec (deşi înţeleg că există şi sangria din vin alb) la care se poate adăuga apă minerală, fructe (în special citrice) dar şi alte băuturi precum vermut sau lichior.

Pentru cei care stau rău cu imaginaţia, sangria e ca o limonadă făcută din vin. Poate e puţin exagerată comparaţia, dar ca să înţelegeţi. Preţurile diferă în funcţie de locul de unde cumperi. La fel şi gustul.

Şi ca să răspund şi la întrebarea din titlu, sangria bună am băut la restaurant Txapela din Placa de Catalunya. Servită rece cu gheaţă, la carafă şi cu felii mari de portocale. Suficiente fructe cât să dea gust dar nu atâtea cât să nu mai ai ce bea din carafă. Potrivit de dulce cât să bei de poftă şi suficient de tare cât să te ia puţin de cap într-o zi călduroasă de vară. Cred că a fost în jur de 13-14 euro carafa. Lichid suficient pentru două persoane. Tot acolo am găsit şi o varietate satisfăcătoare de tapas.

Bonus: Vă las cu 2 minute din vacanţa mea în Barcelona. Atât cât am putut face cu telefonul din dotare.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.