Untold, Cluj 2016: Primul concert de genul. Primele impresii.

E dimineața zilei de după prima noastră seară la Untold. Ne-am trezit la 12 după ce-am țopăit până pe la 4 jumătate. Vă scriu din postura unuia care nu mănâncă muzica asta pe pâine, dar care a ales Untold ca experiență. Să vă zic pe scurt două impresii.

Atmosfera la Untold

Atmosfera e super mișto pe întreg perimetrul. Unii întinși pe pufi, alții stau tolăniți pe iarbă, alții socializează la un pahar de bere lângă una din scenele amplasate foarte mișto în toate colțurile parcului. Toată lumea se simte bine și asta respiră prin porii a câtorva zeci de mii de oameni.

O dată ce se lasă seara totul se schimbă. Locul devine efectiv un furnicar. Aseară fiecare din cele trei scene pe care le-am abordat după lăsarea întunericului erau ticsite de tineri petrecăreți. E momentul în care uiți de fiecare grijă și te lași purtat de val chiar dacă muzica nu te atinge direct la suflet.

Senzația cea mai tare ți-o dă arena. Îmi doream să fiu în mijlocul petrecerii pe care o vedeam în pozele și filmulețele de pe Facebook. Eram curios cum e să strige probabil 70 de mii de oameni (n-am nici cea mai mică idee câți eram defapt) pe acordurile unui Dj de top acompaniat de jocul luminilor. Și senzația e wow chiar dacă Armin e departe de a fi pe placul meu.

Noi am plecat la 4 jumătate, cu mult înainte ca show-ul să se termine dar promit că astăzi nu se va întâmpla asta. Abia aștept să-i întâlnesc pe Afrojack și Garrix.

Overall e așa cum m-am așteptat. A meritat fiecare ban.

Organizatorice

Din câte înțeleg de la cei care au fost anul trecut organizarea e mai bună și mi se pare normal, chiar obligatoriu.

Experiența organizarii unui astfel de eveniment sunt convins că e incredibilă și te învață multe de la un an la altul. Progresul era mandatoriu.

Nu vă gândiți că totul e perfect că nu are cum. Sunt zeci de mii de oameni și toți vor să mănânce, să bea și cu toții trebuie să ajungă la toaletă la un moment dat. Am stat la coadă și câte 10 minute să luăm ceva de băut. Pe alocuri cozi de 15 minute pentru fete să ajungi la o toatelă. Dar treburile ăstea sunt imposibil de evitat la nivelul ăsta.

La un moment dat se strânsese atâta lume pe arena din Cluj că jandarmii nu mai lăsau lumea să intre pe gazon. Puțin aiurea pentru unii dar cred că s-au liniștit repede lucrurile și totul a curs lin.

Îmi spune un prieten bun că totul este mult mai bine pus la punct decât la Ultra Music Festival ce are loc anual în Split, Croația. Ceea ce e de bine, nu?

Per ansamblu foarte tare și mă bucur că România arată că poate organiza un astfel de eveniment. Top 5 Dj ai lumii sunt în Cluj, și asta e demențial.

PS: un taximetrist simpatic ce ne-a plimbat prin Cluj spune că fiecare headliner încasează 200 de mii de euro. Zice că informația a ajuns la el de la unul dintre organizatori. Asta așa, ca idee.

1 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.