Ce să vizitezi într-un city break în Barcelona

Nu ştiu când au trecut două luni de la vacanţa mea în Barcelona. Mintea mea e cumva tot acolo aşa că am destul de multe amintiri încă fresh în memorie. Pentru posteritate dar şi pentru cei care vor să facă un city break în Barcelona, m-am gândit să fac o listă cu locuri pe care să nu le ratezi într-un trip în capitala Cataluniei.

Barcelona este oraşul lui Gaudi aşa că va veţi lovi de stilul lui mai mult sau mai puţin prin tot oraşul. Este un oraş care nu doarme noaptea, aşa că se dovedeşte perfect pentru tinerii dornici de petrecere. Nu rataţi paella, restaurantele de tapas şigustaţi pe unde puteţi sangria, vinul lor răcoritor de vară.

Barceloneta

Este cea mai cunoscută plajă a Barcelonei. Citisem la un moment dat pe undeva că a fost votată că fiind cea mai bună plajă urbană din lume. E aglomerată în special după-amiaza când se trezesc turiştii, dar chiar şi atunci este imposibil să nu găseşti un loc să-ţi întinzi prosopul pentru o repriză de bronz la Marea Mediterana. Nisipul este fin, plaja e curată  şi dotată cu duşuri şi WC-uri publice gratuite.

barcelona-orasul-01

La Rambla

E cu siguranţă cea mai cunoscută şi aglomerată stradă din Barcelona. Un soi de Republicii (Braşov) a lor. Are ceva mai bine de 1km şi leagă zona portului reprezentată de monumentul lui Columb de Placa de Catalunya. Este extraordinar de aglomerată şi se circulă greu. Că în tramvai. Fiind atât de aglomerată se spune că este foarte vizitată şi de către hoţii de buzunare. Deci atenţie mare la portofele!

Magazine renumite se regăsesc pe o parte şi alta a străzii, inclusiv La Boqueria, piaţa unde găseşti tot soiul de peste proaspăt la preţuri accesibile, fructe şi dulciuri de toate felurile. Deşi locul este destul de strâmt, pe alocuri găseşti şi una-două terase care servesc cafele şi sangria.

Park Guell

Cu siguranţă o atracţie a Barcelonei ce nu trebuie ratată unde Gaudi şi-a lăsat din nou amprenta. Se află pe deal şi îţi oferă o privelişte unică asupra oraşului. Parcul este suficient de mare cât să-ţi poţi petrece o întreagă după-amiază. La intrarea în parc sunt două căsuţe superbe, parcă rupte din povestea cu turtă dulce a lui Hansel şi Gretel. Muzeul Gaudi este şi el tot aici.

Recomand să vă cumperati bilete online pentru că altfel cozile pot fi destul de mari şi riscaţi să pierdeţi timp preţios.

barcelona-orasul-11

Sagrada Familia

Biserica desenată de Gaudi este monumentul care m-a suprins cel mai tare din ce am vizitat în Barcelona. Este imensă şi cu nişte finisate senzaţionale chiar dacă este încă în construcţie. Ştiu că este o biserica şi că mulţi aţi fi tentaţi să treceţi pe lângă ea fără să intraţi, dar aţi face cea mai mare greşeală.

Construcţia a început în 1882 şi va fi gata în 2026 (după ultimele estimări). 2026 e anul în care este obligatoriu să mă întorc pentru a vedea produsul finit. Coloanele din interior care încearcă să imite aspectul crengilor unui copac şi vitraliile superbe m-au lăsat cu gura căscată.

Ca şi în cazul Park Guell, şi aici recomand să vă cumpăraţi bilete online. Se spune că poţi sta la coadă şi 2h pentru achiziţia biletelor. Noi le-am luat online şi am intrat în 2 minute.

barcelona-orasul-08

Casa Mila si Casa Batllo

Ambele se vizitează şi la interior dar probabil că nu o să fie timp suficient. Este totuşi obligatoriu să le vezi măcar de la exterior. Sunt două case cu o arhitectură cum nu ai mai văzut. Casa Batllo este colorată şi desenată de Gaudi cu un acoperiş care imită solzii unui balaur. Ferestrele şi balcoanele au forme neregulate care fac ca aspectul clădirii să fie unul deosebit.

Casa Mila este lipsită de culorile pe care le găseşti la Casa Batllo dar dotată cu aceleaşi forme deosebite ale faţadei. Ornamentele de fier ale balcoanelor sunt şi ele senzaţionale. Patrimoniu UNESCO, ca să înţelegeţi importanţa.

barcelona-orasul-14

Camp Nou

Este stadionul celei mai iubite echipe din Barcelona. Are 98.000 de locuri şi este de departe cel mai mare stadion Europei. Pe repede înainte îţi poate lua 2h jumătate dar merită. Mult mai în detaliu am scris aici.

Fantana Magica

Un spectacol de apă, lumini în diferite culori şi muzică ce cade numai bine după o zi de plimbare prin capitala Cataluniei. Vara spectacolul strânge foarte mulţi turişti în zilele în care ea performează: joi-duminică de la 21:00 la 23:30.

barcelona-orasul-18

Tibidabo

Cu siguranţă este locul unde ai cea mai bună panoramă asupra Barcelonei. Muntele se ridică la peste 500 de metri deasupra oraşului. În vârful lui veţi găsi o biserică dar şi un parc de distacţii de dimensiuni decente. Probabil nu ceva senzaţional, dar nu asta e ideea. Sus pe munte ajungi după un drum de câteva minute cu funicularul şi o plimbare printr-o zonă selectă a Barcelonei, unde oameni influenţi şi-au ridicat adevărate rezidenţe de lux.

barcelona-orasul-19

Bonus: La Bacoa

Atunci când ajung într-o ţară străină im place de mor să mănânc din bunatile caracteristice zonei. Cu toate astea nu este vizită pe care să o fac în afară fără să mă abat la câte un fast food celebru. În Barcelona m-a dezamăgit KFC pentru că puiul crispy nu e aşa crispy, nu au sos de usturoi şi servesc doar Pepsi. Cu toate astea n-am suferit prea tare pentru că am găsit fast food-ul “La Bacoa” unde am mâncat cel mai bun burger din viaţă mea. Pe ei îi găseşti în mai multe locuri în Barcelona. Eu am mâncat de două ori la cel din Barceloneta, dar am văzut unul în cartierul Gotic, la câteva minute de La Rambla.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.