Aș vrea să laud puțin RAT Brașov

Mi-am zis eu că nu-i frumos să scriu numai de rău de oamenii ăștia așa că în articolul de astăzi îi vorbim de bine. Despre RAT Brașov: carduri de călătorie și panouri de afișaj al programului.

Cardurile nenominale pot fi din nou folosite

Pe 13 martie scriam că puteți arunca cardul acela de transport nenominal pentru că sistemul nu mai funcționează (articolul aici).

Informația venea de la ei dar aparent cei din conducere s-au răzgândit și au reintrodus opțiunea de reîncărcare a cardurilor, ceea ce e minunat. Ieri mi-am încărcat cardul cu 10 lei și l-am folosit fără probleme. Am plătit cash dar mă gândesc că nu sunt probleme nici la plata cu cardul bancar.

Gata cu biletele de hârtie.

Panourile din stații sunt foarte mișto

V-am zis că nu circul mult cu autobuzul așa că e posibil să fiu eu cel care se lămurește mai târziu, dar îmi place la nebunie faptul că panourile afișează ora sosirii autobuzului în funcție de locația acestuia și nu de programul oficial.

Practic îmi spune în cât timp estimează că ajunge busul în stație în funcție de poziția acestuia în trafic, conform datelor transmise de GPS. Era logic să fie așa dar tot sunt surprins plăcut.

Ieri n-am simțit nevoia nici să urmăresc programul ăla clasic lipit prin stații și nici să-mi consult ceasul ca să fac o corelație.

Smart city, gen!

afisaj-panou-led-rat-brasov-program

foto © Vlad Fibrich

1 Shares:
14 comments
 1. Eu cred ca informația cu aruncatul cardului venea de la vreo tanti angajata supărată pe job și de modificările făcute 😂😂😂

  1. Aparatele din statii par super solide, lucru care-mi place si-mi ofera incredere ca vor sta in picioare ani buni, dar e nevoie de mentenanta. In mod normal n-ar avea cum sa fie implementat un sistem de genul fara un contract bine pus la punct si pentru functionarea lui in anii urmatori.

 2. Posibil sa gresesc, daca s-a schimbat.
  Nu e nicio treaba cu gps. E setat programul fix asa ca ala lipit si iti zice ca mai sunt 5 min pana vine. De ex: am stat in statie, am asteptat, scria 3 min. S-au terminat minutele. A aparut urmatoarea ora 14:35…. Apoi in 5 min a venit acela ce trebuia sa vina de ceva timp… Posibil sa il fi reparat si sa mearga asa cum trebuie. In schimb am gasit si situatia in care sa vina exact la timp ca in program si sa iti dea senzatia ca e pe gps..

  1. eu am verificat de mai multe ori și sunt destul de sigur ca nu se bazează pe program. ieri de exemplu a întârziat 2 minute și îmi afișa timpul în funcție de asta, programul era demult expirat.

   1. Inseamna ca odata cu reintroducerea in sistem a cardurilor s-au ocupat si de treaba cu GPS. Chiar imi ziceam ca sunt degeaba puse daca nu functioneaza cum trebuie. Asa da!

 3. E, uite ca se poate si la noi! Dar explica-le tu tembelilor de ce refuzi sa platesti pentru RATB in Bucuresti si de ce e foarte corect sa nu platesti: mizerie, jeg, nema aer conditionat, nema program, nema mentenanta tehnica, putine masini, aglomeratie mare… CE anume sa platesc?

  1. un “bravo” spus la timpul potrivit face cat o mie de cuvinte. Trebuie sa invatam sa zicem si de bine, altfel ne transformam in presa de tip tabloid. Mersi 🙂

 4. Interesant, locuiesc in Dublin si am un astfel de card pentru bus, il alimentez dintr-o aplicatie mobila, internet sau orice magazin. E chiar interesant aici, am reducere daca folosesc cardul si nu cumpar bilet. Un bilet costa 3.30 si cu leapcard-ul platesc doar 2.70, afacere buna pentru mine. In Brasov nu primesti reducere daca folosesti cardul?

  1. Eu tot sper să apară o ofertă în cazul în care iau “mai multe bilete” prin card, și nu avem. ceva oferte speciale cum sunt în Barcelona și Paris de exemplu.. 10 călătorii să coste mult sub prețul pe care l-ai obține luând 10 călătorii separat. Deci nu, nu avem reducere dacă folosim cardul și cred ca suntem departe de asta.

   1. când spui de “orașul meu” bănuiesc că te referi la Dublin și nu la orașul de naștere. Se mai mobilizează și aici lumea dar e nevoie să se întâmple ceva cu adevărat rău ca să ajungă în media importantă, cu influența reală asupra publicului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.