5 filme bune văzute în 2017 #4

Neața, weekend prelungit! Trei zile libere, suficient pentru grătare, joacă, odihnă și filme. Au trecut două luni și ceva de la ultimul articol din #5filme, deci să punem de-o altă listă.

Îmi notez pe IMDb fiecare film văzut cu o notă de la 1 la 10. Încerc să recomand doar filme notate de mine cu 8+, dar pot apărea și filme de 7 (echivalentul unui film bun). Acestea fiind spuse, top 5.


Collateral (2004) – 8/10

Filmul funcționează pe premiza omul nepotrivit la locul și momentul nepotrivit. Povestea este despre un taximetrist, om simplu cu vise mărețe, care dă într-o seară aparent normală peste un client care se dovedește a fi un criminal.

Povestea și ritmul filmului m-a surprins. Cu Tom Cruise, Jamie Foxx și Mark Ruffalo.

Fences (2016) – 8/10

Pentru că nu ne plictisim niciodată de poveștile cu afro-americani, nu?

Filmul nu-i pentru toată lumea. E mult dialog și cam atât. Se joacă în același loc. E o piesă de teatru pusă în scenă imperial de Denzel Washington și Viola Davis. Doamne cum și-au jucat oamenii ăștia rolurile!! Viola a luat Oscarul, Denzel a prins doar nominalizare, dar.. ce rol!

Collateral Beauty (2016) – 8/10

Filmul ăsta e cumva un paradox pentru mine. Nota nu-i mare pe IMDb, am prieteni care l-au urât, dar pe mine m-a surprins și-mi place când se întâmplă asta. Poate că eram eu mai obosit (sensibil) când l-am văzut, dar buun.

Despre tragedia unui business man (Will Smith) care își pierde cumva reperele în Univers după ce îi more fetița de cancer. Dragoste, Timp și Moarte!

Invictus (2009) – 8/10

Știu, am ajuns târziu la filmul ăsta. E filmul în care Morgan Freeman îl joacă pe Nelson Mandela.

E cu rugby (not my favorite) dar filmul se bazează pe fapte reale și povestea lui Mandela din perspectiva a fost interesantă. Nu-i un 8 pur din punctul meu de vedere, dar e un film foarte bun.

Hidden Figures (2016) – 8/10

În continuare sunt uimit cât de diferită era mentalitatea acum 50-60 de ani. Adică, pe vremea când tata era copil se întâmplau căcaturile astea cu negri prin State?

Da, e despre trei negrese cu minte ageră care încearcă să-și croiască un drum în cadru NASA, drum ce se dovedește plin de bariere din cauza situației politice a anilor aceia. Poveste adevărată!


Filme care m-au dezamăgit: Manchester by the Sea (2016) – liniar, plat – 6; Moonlight (2016) – nu m-a atins la sentiment – 6; Child 44 (2015) m-a pierdut filmul, păcat de actor – 5;

Un Share pe facebook va fi corespunzător apreciat. 🙂 

16 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.