O ciocănitoare îşi face cuib în peretele blocului meu

Poate sună ca o treaba comică dar să ştiţi că nu este deloc aşa. De (probabil) mai bine de două săptămâni aud ceva bătând într-unu din pereţi. Ritmul bătăilor era dubios încă de la început dar nu putea distinge exact în ce perete se bate. Sunetul era destul de înfundat şi bătăile se auzeau în special dimineaţa, după-amiază mai nimic. Într-un final am descoperit. O ciocănitoare îmi bate de zor într-unul dintre pereţii exteriori şi, cred eu, încearcă să-şi facă cuib.

Treaba a început acum câteva săptămâni când am auzit ceva bătăi înfundate în perete. Le-am ignorat până când sunetul a devenit suficient de puternic cât să mă trezească dimineaţa. În fiecare dimineaţă. În jur de ora 7:30-8:00 începe să bată aşa că mi-a devenit ceas deşteptător. În timpul săptămânii nu-i o problemă, dar azi e duminică!

Iniţial m-am gândit că poate e de la vecin, dar ceva îmi spunea că nu e de acolo. M-am tot uitat pe geam că am crezut că e un burlan ceva desprins pe la colţ de bloc. Nimic. Vineri, sunetul a devenit atât de puternic încât era deranjant şi cu muzică tare din cameră. Am deschis geamul uşor (deja începusem să cred că e o pasăre care se sperie când deschis plasa de ţânţari, destul de zgomotasa la click) şi am văzut-o.

Stă agăţată cu ghearele de peretele blocului şi bate în zid aproape de colţul de sus al blocului (etajul 4). Se sperie destul de uşor aşa că n-am reuşit să o prind într-o poză dar gaura e destul de mare cât să o văd de jos. Acum are sens şi sunetul, care e din ce în ce mai puternic din moment ce a reuşit să treacă de stratul de polistiren care îmbracă zidul exterior. Acum dă direct în beton şi probabil că încearcă să-şi facă cuib pentru iarnă.

Solutii sa scap de ciocanitoare?

Nu m-am gândit din prima la o ciocănitoare că nu părea logic. Ştiu că ele bat în scorbura copacilor să caute larve şi alte mişcătoare să se hrănească. În spatele polistirenului de pe zidul meu exterior mă gândesc că n-am un pumn de larve. Dar dacă îşi face cuib e o problemă şi mai mare.

Am încercat să o sperii. La locul cu pricina oricum nu ajung, aşa că nu ştiu ce-i de făcut. Serios vorbesc, cum scap de ciocănitoare? Îmi strică izolaţia blocului şi, în plus, e extrem de gălăgioasă şi obositoare.

Update: ciocănitoarea şi-a făcut cuib şi continuă să-mi bată în perete în fiecare zi la 07:40. Am trimis mail către o asociaţie care se ocupă cu protecţia animalelor şi sper la o soluţie. Dacă nu…

Update 2: am şi filmare

3 Shares:
10 comments
  1. Serios? vreau detalii că am crezut că sunt singurul ghinionist :))

   Eu am plătit un “băiat” care s-a cățărat pe bloc și a tencuit găurile (erau două). De atunci.. liniște!

 1. si noi avem aceeasi problema .sotul meu a astupat gaura .iar harnicuta de ciocanitoare si a facut alta gaura .O SOLUTIE ARE CINEVA?

   1. Buna! Same here. 🙂 Cred ca sunt randunele si am problema asta la ambele dormitoare, din care unul al copiilor si baietelul meu nu vrea sa doarma acolo, de frica. :)) Cine te-a ajutat cu problema? Noi stam la etajul 4 si nu stiu cine ne-ar putea ajuta. Merci mult!

 2. Si am aceiasi problema
  A facut o gaura in polistiren langa burlanul de scurgere.
  Cum scap de ia
  am sa astup gaura sa vad daca mai face

 3. Și eu am aceeași problema! Mă trezește în fiecare dimineață la ora 7 și continuă să bată până mai târziu! 😠

 4. Și la mine vrea sa și FC cuib wudy
  A FC o gaură,a astupat o soțul,arc alta langa,dar f adâncă,soțul a băgat jumătate din brat
  Ce putem face,vreo capcana cv,știe cineva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.