Diferențe dintre UBER și FREE NOW. Impresii după o lună de FREE NOW în Brașov

Vă anunțam pe blog nu multă vreme în urmă că FREE NOW a ajuns și în Brașov. Între timp i-am testat și m-am gândit să vă trasez niște impresii, pe scurt.

Sunt aproape cinci săptămâni de la lansare, timp în care am strâns puțin peste 10 curse cu FREE NOW. Pe de-o parte a fost curiozitatea de a testa un serviciu nou, dar nu pot nega că oferta de 5 lei reducere la plata cu cardul mi-a surâs în egală măsură. În Brașov majoritatea curselor se încadrează probabil în 10-15 lei, deci 5 lei nu-s de lepădat.

Ceva bonusuri au fost și pentru șoferi, deci luna februarie a fost foarte mișto pentru FREE NOW. În tot acest timp UBER-ul a suferit serios din cauza lipsei șoferilor pe traseu ceea ce a atras tarife dinamice, anulări masive pe ambele părți, oameni nemulțumiți șamd.

Din martie însă toate aceste beneficii și bonusuri s-au dus așa că mi-am recântărit opțiunile. Stai să te gândești la fiecare aplicație, pui în balanță și alegi serviciul potrivit pentru tine, așa că eu m-am întors la UBER.

Câteva diferențe rapide dintre UBER și FREE NOW în Brașov:

Prețul

După promoție am rămas cu o cursă minimă la UBER de 7 lei și 10 lei pe FREE NOW. În București probabil asta nu înseamnă nimic așa că nu poate fi neapărat un factor de decizie. Eu până în centru orașului dau 7-9 lei.

Câștigător UBER.

Aplicația

Deși la prima vedere ai spune că asemănările sunt izbitoare, când intri în testare îți dai seama rapid care e aplicația mai matură, sau cine are mai mulți bani pentru plătit programatorii. Probabil multe dintre buguri se vor regla în timp pentru FREE NOW, dar m-am lovit de câteva chichițe care m-au deranjat:

 • nu poți modifica adresa de destinație o dată ce-ai intrat în cursă. Să zicem că pleci spre centru și primești un semn că trebuie să mergi spre Județean, nu poți schimba;
 • nu poți adăuga un stop;
 • aplicația mi-a tot pus pin greșit pe locația de pickup deși adresa este cât se poate de exactă. O dată ce pui destinația, aplicația caută deja mașină, fără să poți micro ajusta pinul. Sună ca ceva minuscul, dar e frustrant să cauți mașina în fața sau în spatele blocului, după bloc șamd;
 • la activare cont și când să-mi adaug cardul mi-a dat vreo cinci erori cel puțin. Merge totuși;

Sunt două chestii care îmi plac însă, deci sunt speranțe pe viitor o dată cu reglarea bugurilor de mai sus:

 • îmi place că poți vedea ușor câte curse ai în timp ce pe UBER trebuie să le număr;
 • e fain că îți poți pune șoferii preferați în lista de favoriți;

Câștigător UBER.


Citește și alte articole despre Brașov


Șoferii și mașinile.

Pot spune că serviciul a fost decent pe partea asta dar cu hit and miss. Probabil că ține puțin și de faptul că serviciul e nou și n-au apucat să se trieze șoferii și mașinile în funcție de ratingul primit.

Deși am căutat, nu am găsit o informare clară pe net despre vechimea mașinii pe FREE NOW (pe UBER e 15 ani), ceea ce mă face să cred că nu există o astfel de condiție. Am avut o cursă cu un Opel care mi-a amintit brutal de perioada în care mergeam cu ce taxi îmi ieșea în cale, și nu îmi era dor.

Ușor câștigător UBER

Alte funcții utile

Aici eu aș vedea rapid două chestii. Pe UBER e fain că îți poți programa o comandă astfel încât să ai o mașină la locație la ora x. Pe FREE NOW e interesant că ai opțiunea de a chema taxi în cazul în care te coafeză genul ăsta de transport. Probabil că nu vor accepta plata cu cardul, probabil că o să aștepte bacșiș și nu o să aibă rest că-s la prima cursă, dar dacă asta îți dorești, opțiunea e acolo pentru tine.

Egalitate între cele două.


În concluzie, m-am întors la UBER, eu și probabil majoritatea șoferilor care au testat FREE NOW în februarie. Prețul mai mic pe cursa minimă (deocamdată), aplicația mult mai bună și obișnuința ma vor ține aici până la.. următoarea schimbare.

PS: Introduce codul alexp27920ue la înscriere pe UBER și ai o reducere de 10 lei la prima cursă.

1 Shares:
6 comments
  1. Atunci o să presupun ca ai mașină și ai nevoie de ei. Sau e alt motiv?

   Mersi pentru feedback, apreciez. Este în teste popup-ul ăla clar, l-am setat să apară doar de două ori și apoi nu mai apare. Voi reduce la 1 pentru moment că vreau să mai testez puțin.

   1. In orasul mic de la munte unde stau mai mult, prefer masina personala (din lipsa de altceva) sau clasicul Taxi (la nevoie). In Bucuresti, masina personala inspre deloc, mijloace de transport in comun la greu, sau Taxi -> StarTaxi/Clever la nevoie. 🙂

 1. P.S. Sfat: scoate notificarea aia cu: “Dacă ți-a plăcut articolul, dă like paginii de fb ca să vezi când public ceva nou.”, pentru ca este extrem de enervanta, mai ales cand te apuci sa scrii vreun comentariu si iti apare fix in momentul ala …. dar nu numai! Din toate testele pe care le’am facut in timp, genul asta de pop’up’uri si orice click in plus scot din minti cel putin 90% dintre cei care te viziteaza, multi ajungand sa renunte din pricina asta … adicalea, mai mult pierzi decat castigi …. si e pacat!

 2. Astazi 29.06.2020 in jurul ore 12.30 un coleg de al dv a luat o persoana de la gara Btasov pana in Triaj pe Str. Ciceu si a plecat fara sa apuce acea pers sa ia bagajul din portbagaj si acum este de negasit. Cum pot da de dansul?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.