Mie îmi place ideea cu luarea temperaturii. Ba mai mult..

Aoleu, a luat-o netu razna de când cu starea de alertă. Problema numărul unu a noastră acum e că paznicii ne iau temperatura și că treaba asta nu se face.

Pe principiul dacă ne ia temperatura și nu ne-o mai dă înapoi? Bineînțeles și multe alte idei crețe ridicate de oamenii care probabil au pus botu și la aia cu cardul de sănătate și că poți scoate 5000 de lei dacă îl bagi în bancomat.

Sincer mi se pare foarte tare. Că ne convine sau nu, că unii dintre noi credem sau nu, virusul ăsta nu-i fain și dacă putem să-l ocolim ușor, de ce să ne ferim să ne luăm temperatura?

Ești bine, intri. Nu ești bine, stai afară. Până la urmă, pe bază de temperatură ridicată sau nu, orice loc privat are dreptul să-și selecteze clientela. Nu?

Ba mai mult, eu aș introduce testul temperaturii în orice sezon gripal. Ai mucii până la podea, gripat cu febră de abia stai în picioare? Stai acasă. Dar acasă cu totul. Nu la magazin, nu la muncă. Nu ai niciun drept să consideri că dacă tu ești mucos, dead man walking, e ok ca și eu să fiu mucos.


Înțeleg că prin Suedia băieții și-au permis să fie așa relaxați cu Covid-ul, și n-au închis totul, tocmai pentru că ei sunt educați ca atunci când se simt rău să stea acasă. Statul îi sprijină pe calea asta, îi îndrumă să se spele pe mâini și să se dezinfecteze punându-le la dispoziție soluții pe bază de spirt în puncte cheie prin oraș.

Dar noi suntem departe, și politic și la nivel de mental al populației. Clasicul,100 de ani mai departe.


Am o curiozitate, pentru tine, care crezi că luarea temperaturii de către un gardian e ilegal și imoral. Dacă ai nevoie de prim ajutor, poate interveni cel de la pază să-ți salveze viața, sau nu, că na, tot nepregătit?

11 Shares:
6 comments
 1. E o jignire si limitarea a unor drepturi si libertati fundamentale, o incalcare a demintatii si o aberatie fara nici o sustinere stintifiica, pentru mine unul este de neacceptat sa sa fiu tratat ca o vita, dar ma rog, se pare ca unora le face mare placere, nu e treaba mea, respect libertatea altuia, dar in schimb as pretinde sa fie respectata si a mea, respectiv sa mi’se ceara acordul si sa am dreptul sa refuz, spatiul ala este unul de utilitate publica prin destinatia lui si inregistrarea in regimul de functionare, in care am acces conform legilor in vigoare care imi permit asta neingradit de nimic, faza cu “spatiu privat” este o aberatie care am vazut’o vehiculata peste tot, dar asa este cand nu cunosti legile, nici nu te intereseaza si te iei dupa ce vor altii sa auzi si tu inghiti ce ti’se da gata mestecat. In rest am scris pe lung si lat aici, opinia mea:
  https://ingerisidemoni.ro/despre-termoscanarea-obligatorie-la-intrarea-in-spatii-inchise

   1. Incorect! Suflatul in fiola este urmat de analize de sange in cazul constatarii alcoolului in sange, vorbim doar de triere pe care nu o face badea Gheorghe, paznicul satului, ci un organ al statului, imputernicit sa faca acel lucru pentru a preveni o eventuala infractiune statuata in clar in legile existente! In cazul in care, acel organ autorizat sa faca acea operatiune de preventie prin uniforma pe care o poarta si care ii da dreptul legal, statuat clar intr’o lege organica ce face parte dintr’un cod penal, sa faca o asemenea operatiune, in cazul constatarii prezentei alcoolului in aerul expirat, verdictul final il da un institut de medicina legala, la care organul are obligatia legala sa se deplaseze impreuna cu posibilul suspect pentru stabilirea vinei. Nu poti compara in nici o pozitie, un organ autorizat legal printr’o lege organica ce stabileste in clar ca are acest drept, pe care btw, tot in legea aia scrie ca eu am dreptul sa il refuz, si un simplu paznic de la un supermarket care e pus in pozitia aia ca pe altcineva nu au gasit, dar nu ca e organul ala de control. 🙂

    Rivi, esti baiat istet, fa un efort sa gandesti mai mult, pentru ca tu chiar poti, spre deosebire de alte legume. E un sfat cat se poate de prietenesc si de bine intentionat! Tine la drepturile tale, cunoastele si aparale, sau bai o sa fie! Daca imi fac timp si chef o sa scriu pe tema asta, ca de ceva vreme am in lucru o postare! 🙂

   2. apreciez comentariu și părerea. noi doi am mai “vorbit” eu sunt ok și cu implantarea unui chip dacă e nevoie, pentru că n-am nimic de ascuns. Știu că avem păreri diferite, dar nu înseamnă tot timpul că unul dintre noi greșește. Nu mereu cel puțin.

   3. Abosolut! Nimeni nu detine adevarul absolut, nu pretind asta, am incercat doar ca de fiecare data sa imi sustin spusele prin argumente cat se poate de clare si nu doar sa trollez aiurea, si tot ce sper este ca sa intelegi asa lucrurile si nu ca vreau sa te conving de ceva, sau ca pretind a avea dreptate.
    Nu am uitat discutia aia, de atunci a si ramas dealtfel idea postari aleia care se leaga intr’o forma sau alta si cu asta … atat doar ca nu mi’am gasit fie timp, fie starea sa o scriu … sunt ceva mai obosit in perioada asta si cu destule pe cap, dar cu siguranta ca o voi scrie pana la urma.
    Bafta si toate cele bune! 🙂

 2. Iti ia temperatura, ca si cum ai fi cretin si nu poti sa o masori singur, si apoi CE?
  Nu mai ai acces la alimente? Nu ai acces nici la farmacie, ca sa iti iei medicamente pentru scaderea temperaturii?
  Masura a fost de o imbecilitate aproape la fel de mare ca inchiderea magazinelor cu 2 ore mai devreme, ca sa ne protejam pe noi si pe bunica inghesuindu-ne intr-un interval de timp mai mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.