Un altfel de mod de a folosi Whatsapp

Nu-i chiar ceva nou, dar mi s-a părut interesantă abordarea. În Dubai lumea folosește aproape exclusiv înregistrarea de mesaje audio ca și comunicare prin Whatsapp. That’s it, dar mie mi s-a părut interesant.

Ușor ușor am înlocuit mesajele standard cu Whatsapp (mai mult sau mai puțin forțat – dar asta e altă poveste) și probabil majoritatea ne încadrăm în aceeași categorie. Dar vă întreb eu, cât de mult sau cât de des v-ați folosit de funcția de înregistrare audio?

Pentru mine funcția este acolo doar ca să fie. Nicio utilitate. Știam de ea, dar n-am folosit-o. Pe la prieteni am văzut prea rar ca să o bag în seamă.


În Dubai aparent foarte multă lume o folosește.

În taxi, de la aeroport, șoferul asculta în căști sute de mesaje scurte de pe 3-4 grupuri de Whatsapp care nu aveau nici măcar un cuvânt scris. Când avea ceva de spus, înregistra un mesaj.

Am crezut că ține de faptul că e la volan, așa că am trecut peste. Ceva gen club al taximetriștilor, mi-am zis eu. Doar că am tot urmărit și deja pot spune că este oarecum o regulă.


Poate nu o fi ceva nemaivăzut, dar serios, chestia asta m-a pus pe gânduri. Cum de folosim aceeași aplicație total diferit? Treaba cu planurile tarifare nu ține (oricum netul ar fi mai scump decât 2G-ul), deci singura chestie la care mă pot gândi e că-i puțin peste mână să scrii mesaje în arabă.

Asta să fie? Voi folosiți funcția de înregistrare audio? De ce?

1 Shares:
4 comments
    1. nici eu nu l-am folosit ca app principal pana acum vreo 2-3 luni cand, din nu stiu ce motive, am concluzionat ca telefonul meu receptioneaza sms doar cand doreste. pe restul nu le primeste si, deci, nu le afiseaza. Probabil tine de telefon, care a imbatranit putin.

      App-ul e ok oricum.

  1. Eu vorbesc doar cu tata așa. Mai bine zis eu scriu și tata înregistrează. E mai ușor pentru un om bătrân să apese pe ecran și să vorbească decât să scrie… Mai ales când ai degetul gros și apeși pe 3 litere deodată. :))

    Și cu nepoata mea, când mai prinde telefonul părinților, îmi trimite mesaje audio. La 6 ani, înafară de numele ei și ale părinților nu prea știe. Deci e mai ușor să se înregistreze 😀

    1. ok, niște exemple bune. Bine, la tata am mult de munca pana sa ajungă la whatsapp 😂 la copiii mici, treaba asta e deja nativa. corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.