Prefer să-mi planific vacanțele din timp. Să vă spun de ce

Nici nu am intrat bine în 2018 că eu am deja planificate vacanțele pe tot anul. Da, cu bilete de avion cumpărate deja. Știu că nu-i neapărat pe calapodul fiecăruia, dar sunt sigur că mai sunt d-ăștia ca mine prin lume.

Mie îmi place să numesc anul 2018 ca fiind anul întoarcerilor.

În mai revăd Barcelona. Este orașul meu de suflet, cel mai frumos din câte am văzut până acum, și țintesc să ajung și la meci. Așa aș bifa un mega vis de-al meu, să-l văd pe Messi cu ochii mei în culorile blaugrana.

Pentru vacanța de vară am decis să revenim în Grecia. Mi-a plăcut mult Zakynthos în 2013 și am concluzionat că plaje ca-n Grecia nu mai găsești în Europa. De data asta vrem două insule, dar revenim la subiectul ăsta cu altă ocazie.


Ador călătoriile. Dacă mi-aș permite aș face un city break la fiecare două luni.

Dar nu-mi permit, așa că trebuie să pun bani de-o parte pentru fiecare din escapadele astea. Ca să faci asta trebuie să-ți planifici totul la secundă, totul din timp.

Dacă mai și punem la calcul că sunt un tip analitic și-mi plac lucrurile puse la punct și bine calculate, ar trebui să fie de înțeles de ce aleg să-mi planific vacanțele cu atât de mult timp înainte.

Chestia asta vine și cu avantaje.

O dată că sunt atent la zboruri și cazare și-mi iau ceva mereu ieftin și fain. Să vedeți cazarea din Barcelona ce faină este, cel puțin la fel de minunată ca cea din Dubai.

Apoi că îmi place că am timp berechet să visez la destinație înainte de călătoria în sine. Îmi fac planuri, fac research pe locurile de pozat, ce-i de vizitat și tot așa. Și până la următoarea vacanță am timp numai bine să umplu Instagram-ul de imagini.


Voi în ce categorie vă încadrați? Planuri din timp (să zicem 3 luni+) sau pe ultima sută?

14 Shares:
5 comments
 1. Pai, depinde cand te hotarasti ca vrei sa mergi si unde :))

  Cum sunt nebun, nu prea planuiesc nimic in afara de bilete de avion, ca restul e relativ pentru mine :))

  Bine, eu am aventuri putin diferite de ale tale cand calatoresc 😛

 2. Cred că Barcelona e cel mai mișto oraș. În mai cred că o să prinzi o super vreme. Noi, în octombrie, aveam ceva gros seara pe noi.
  Altfel, prefer oricum. Unele cu câteva luni înainte, altele de pe-o zi pe alta. De exemplu, în Franța, a fost ceva instant, de pe-o săptămână pe alta. Dar a fost ceva mai scump… Depinde de context, depinde cu cine merg. 🙂

  1. Mă aștept la temperaturi 20+, dar sper să nu ne prindă vreo perioadă cu ploi sincer. Și da, depinde cu cine mergi. În Franța parcă ați avut și ceva peripeții. Să fie de la faptul că a fost pe ultima sută?

 3. Personal, Barcelona mi se pare unul dintre cele mai faine orase pe care le-am vizitat pana acum si abia astept sa ma intorc cat mai curand. Si eu sunt in aceeasi tabara cu tine in ceea ce priveste planificarea trip-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.